Elevi de TOP! Vor reprezenta județul la Olimpiade și concursuri naționale!

Două dintre liceele de top din Mediaș sunt remarcate din nou prin rezultatele înregistrate de elevi la concursurile județene. Mesagerul de Sibiu continuă promovarea acestora, cu sprijinul instituțiilor de învățământ care și-au dezvoltat o bună strategie de comunicare, publicând rapid informații privind activitatea desfășurată și rezultatele obținute.

Raluca-Maria GANEA, de la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, a câștigat săptămâna trecută Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață” – faza județeană, urmând să reprezinte județul Sibiu la faza națională.

Raluca GANEA (foto. facebook)

În cadrul aceluiași concurs, Răzvan Borza a obținut premiul III. Reprezentanții Colegiului SNG Mediaș salută și prestația celorlalți 6 participanți din cadrul instituției de învățământ. „Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”. Premiul I și calificare la etapa națională Ganea Raluca-Maria, clasa a X-a Tehnician în activități economice  (coordonator prof. Damian Monica). Borza Răzvan, clasa a X-a Matematică-Informatică – premiul III (coordonator prof. Manu Camelia). Rezultate bune au avut și ceilalți elevi participanți:

Covaci Ana, clasa a IX-a Matematică-Informatică – locul VI pe județ (din 30 elevi) – prof. Manu Camelia

Chertes Andrei, clasa a IX-a Matematică-Informatică  (coordonator prof. Manu Camelia)

Brăteanu-Raluca Elena, clasa a IX-a Matematică-Informatică (coordonator prof. Manu Camelia).

Cășuneanu Flavia, clasa a IX-a Matematică-Informatică (coordonator prof. Manu Camelia).

Isofache Sonia, clasa a X-a Matematică-Informatică (coordonator prof. Manu Camelia).

Muscalu Călin, clasa a XI-a Matematică-Informatică (coordonator prof. Radu Maria).

Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, doamnelor profesoare pentru implicarea și profesionalism iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, informează Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Koncz Szabolcs VINTE

Tot de la Colegiul Școala Națională de Gaz, mai mulți elevi s-au evidențiat săptămâna trecută în concursurile la care au participat. Astfel, la Olimpiada ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI și TELECOMUNICAȚII, Koncz Szabolcs VINTE a oținut premiul I și calificarea la etapa națională!

„Premiul I și calificare la etapa națională pentru Vinte Koncz Szabolcs din clasa a XI- a Tehnician în automatizări, prof. coordonatori Rus Nicolae și Crăciun Constantin.

Premiul II pentru Corlea Paul Cristian din clasa a XII-a Tehnician în automatizări, prof. coordonatori Rus Nicolae și Crăciun Constantin.“, arată Colegiul SNG Mediaș.

Flavius Ioan PĂNĂZAN

Tot premiul I și calificare la etapa națională a obținut și Flavius Ioan PĂNĂZAN, dar la Olimpiada TEHNOLOGII – SERVICII. „Premiul I și calificare la etapa națională pentru Pănăzan Flavius Ioan din clasa a XII- a Tehnician în turism, prof. coordonatori Pop Ovidiu Eugen, Morar Minodora, Aldea Ana și Solomon Mircea.

Premiul II pentru Irimia Claudia din clasa a XI-a Tehnician în activități economice, prof. coordonatori Custelcean Corina, Morar Minodora și Pop Ovidiu Eugen.

Premiul III pentru Popa Beatrice din clasa a XI-a Tehnician în activități economice, prof. coordonatori Custelcean Corina, Morar Minodora și Pop Ovidiu Eugen.“, transmite Colegiul SNG Mediaș.

Iulia CORNEA

Rezultate foarte bune au fost obținute de elevii Colegiului Școala Națională de Gaz la Olimpiada de limba ENGLEZĂ, etapa județeană. „Cornea Iulia – la Matematică Informatică ocupă unul dintre primele două locuri la clasa a X-a, calificându-se astfel la etapa de baraj pentru națională. Prof. coordonator Muica Violeta.

Luca Sergiu – X Matematică Informatică a obținut un punctaj care l-a situat între primii cinci elevi din județ. Prof. coordonator Muica Violeta.

Rezultate foarte bune au obținut:

Fodor Victor- IX Info- (prof. coordonator Vandor Camelia).

Muntean Răzvan- IX Info- (prof. coordonator Vandor Camelia).

Belea Mălina- IX Turism- (prof. coordonator Muica Violeta și Vandor Camelia).

Foros Vilmos – X Turism – (prof. coordonator Roman Daliana și Vandor Camelia).

Ungureanu Daria- X Turism- (prof. coordonator Roman Daliana și Vandor Camelia).

Bejenaru Bogdan – XI Info- (prof. coordonator Muica Violeta).“

Evidențieri la Istorie

Evidențieri au fost făcute de conducerea Colegiului SNG și pentru reprezentanții la Olimpiada Națională la ISTORIE – faza județeană. „Cei mai buni la istorie din municipiul Mediaș sunt elevii de la CSNG. Felicitări Raul Kovacs din clasa a XI-a Matematică Informatică pentru premiul II la etapa județeană obținut cu un punctaj de 94,5 puncte. Profesor coordonator Păpară Monica.

Locul III la a fost obținut de Stama Alex Gabriel din clasa a IX Tehnician în Turism. Prof. coordonator Păpară Monica.

Rezultatele sunt extraordinare având în vedere ca au fost obținute de elevi care studiază istoria doar o oră pe săptămâna, la clase de profil real sau tehnic.“, transmite Colegiul SNG Mediaș.

Evidențieri la Geografie

De asemenea, îi evidențiază pe Dan Lucas Jiga, care a obținut premiul II la faza județeană a Olimpiadei de geografie, pe Robert David, mențiune, precum și pe toți dascălii care se ocupă de pregătirea lor.

„Felicitări Jiga Dan Lucas din clasa a X-a Matematică Informatică pentru premiul II la etapa județeană. Profesor coordonator Sas Ioan.

Mențiune a obținut elevul David Robert din clasa a IX Matematică Informatică. Prof. coordonator Pop Corbea Ioan.

Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, domnilor profesori pentru implicare și profesionalism iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a transmis Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Ștefan POP

De la Liceul Teoretic „Axente Sever“, nu  mai puțin de 8 elevi au participat, în weekendul trecut, la faza județeană a  Olimpiadei Naționale de Geografie. Ștefan POP, din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, a reușit să câștige din nou concursul, urmând să reprezinte județul la faza națională. „În ultimii ani, Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș a avut constant elevi calificați la Olimpiada Națională de Geografie sau care au fost pe podiumul celor mai buni din județ la nivelul lor de studiu. „Tradiția” s-a păstrat și în 2024 și avem toate motivele să fim optimiști că se va înrădăcina puternic un pol al geografiei în zona de nord a județului.“, a punctat Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

Evidențiați de la LTAS

Etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, la care s-au calificat 8 axentiști, s-a desfășurat duminică 17 martie la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ Sibiu. „Pentru Ștefan Pop această calificare reprezintă continuarea unei pasiuni dedicate geografiei, el fiind la a 3-a participare consecutivă la etapa națională.

La nivelul clasei a XI-a, elevii unității noastre de învățământ și-au adjudecat locurile II, III și IV. Ne referim aici la Rahela Ganea de la Științele Naturii, care a ocupat locul secund, la Andrei Tăbăcaru de la Matematică Informatică, aflat pe poziția a treia și la Ana Giurgiu de la Științele Naturii, care a obținut mențiune.

Nu în ultimul rând «bobocii» în ale geografiei de la clasa a IX-a au impresionat plăcut la etapa județeană. Sonia Moț din clasa de Științele Naturii intensiv Engleză a prins podiumul, fiind pe poziția a treia, iar colega ei Daria Brînzaru a obținut mențiune.

Îi felicităm pe toți axentiștii care au participat duminică 17 martie la olimpiada județeană de geografie, incluzându-i și pe cei care au obținut rezultate meritorii, precum Dragoș Baltă din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și Robert Simo din clasa a X-a Filologie, chiar dacă nu s-au clasat pe podium. Îi dorim mult succes lui Ștefan Pop la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care va avea loc la Constanța la sfârșitul lunii aprilie.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

În finală la fotbal feminin

La finalul săptămânii trecute, Liceul Teoretic Axente Sever a găzduit etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal feminin. Cupa ISF („Împreună Suntem Fotbal”) a reunit cele mai bune echipe de fotbal feminin ale județului Sibiu, între care s-a aflat și echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“. „Fotbalistele unității noastre de învățământ au trecut fără mari emoții de echipa similară a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu și au jucat finala cu formația Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu. Finala s-a dovedit palpitantă pentru publicul prezent în sala de sport a liceului nostru, cele două formații având nevoie de lovituri de departajare. În cele din urmă, formația sibiană s-a impus și va reprezenta județul nostru la faza națională a ONSȘ la fotbal feminin. Le felicităm pe jucătoarele unității noastre de învățământ pentru faptul că s-au clasat pe locul al II-lea la nivelul județului Sibiu. Ne referim aici la Paula Micu din clasa a IX-a Instructor Sportiv, la Sabina Hodârnău din clasa a X-a Științele Naturii, la Antonia Bucătaru din clasa a X-a Instructor Sportiv, Andreea Hațegan din clasa a X-a Științe Sociale, alături de căpitanul echipei Ines Șerban din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și de „veterana” Nicoleta Ban din clasa a XII-a Filologie.

CUPA ISF la fotbal pe teren redus este o competiție organizată de Federația Română de Fotbal în colaborare cu Ministerul Educației ca parte integrantă a programului Olimpiada Națională a Sportului Școlar.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*