Ei sunt mândria Colegiului Național „Octavian Goga”. Olimpicii calificați la faza națională

Colegiul Național „Octavian Goga” prezintă elevii calificați la Faza Națională a Olimpiadelor Școlare. „Ei sunt cu adevărat o sursă de inspirație și mândrie pentru întreaga comunitate, demonstrând că perseverența și pasiunea asigură succesul în orice domeniu.“, transmite CNOG Sibiu. Sunt peste 20 de elevi ai Colegiului care ne vor reprezenta județul la etapele naționale ale Olimpiadelor, între care Sara Maria MARIN (clasa a X-a E) și BARTALIS Dominik (clasa a IX-a M), ambii cu câte 2 calificări. Sara a obținut Locul I atât la Olimpiada de Limba Germană, cât și la Matematică, în timp ce Dominik merge la faza națională la Olimpiada de Limba Română pentru minoritatea maghiară, dar și la Olimpiada de Limba și Literatura Maghiară „Mikes Kelemen“.

(Dan GREAVU)

La Olimpiada de Limba și Literatura română, Colegiul Național „Octavian Goga“ va avea 2 reprezentante. A obținut Premiul I la faza județeană atât la clasa a XI-a, prin Luiza Ioana SFETCU (clasa a XI-a F), cât și la a XII-a, prin Anisia Maria PĂDUREAN (clasa a XII-a B). Cele două eleve de top din județ sunt coordonate de prof. dr. Lidia Pircă. Tot la Română, dar la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață“, ne va reprezenta județul Smara TĂLMĂCEAN (clasa a XII-a A), profesor coordonator Mirela Sima.

foto: Mesagerul de Sibiu

Ca de obicei de-a lungul existenței Colegiului, au fost performanțe și la Olimpiada de Matematică. Cristina NEGOIȚĂ (clasa a IX-a I), coordonator prof. Ileana Oțoiu, și Sara Maria MARIN (clasa a X-a E), coordonator prof. Anima Maria Tintea, au obținut Premiul I la faza județeană și totodată calificarea la Naționale.

La Olimpiada de Limba Română pentru minoritatea maghiară, cel mai bun din județ la clasele a IX-a a fost BARTALIS Dominik (clasa a IX-a M), prof. coordonator Lidia Pircă. Același elev a câștigat faza județeană și la Olimpiada de Limba și Literatura Maghiară „Mikes Kelemen“. Va merge la faza națională împreună cu VERES Viktoria (clasa a VI-a D), câștigătoare și ea a fazei județene, ambii fiind sub coordonarea prof. Edith Benedek.

La Olimpiada de limbi clasice – Limba latină, Colegiul Național „Octavian Goga“ va avea, de asemenea, 2 reprezentanți: Bianca Maria PĂCALĂ (clasa a X-a D) și Andrei SLAVU (clasa a IX-a A), ambii sub coordonarea prof. Elena Păun.

La Olimpiada de Limba Engleză, vor reprezenta județul la faza națională Ana ABRAMOVICI (clsaa a IX-a I), coordonator prof. Diana Adriana Sima, și Denisa Anamaria BĂLȚAT (clasa a XII-a A), profesor coordonator Cosmina ALMĂȘAN.

La Olimpiada de Limba Franceză, vor fi chiar 3 reprezentanți ai Colegiului: Anna Victoria ANGHEL (clasa a VII-a B), coordonator Centrul Județean de Excelență Sibiu, Eduard Luca ANGHEL (clasa a X-a E) și Andreea STOIȘOR (clasa a XII-a B), ambii sub coordonarea prof. Mirela Cristina Mateescu.

La Olimpiada de Limba Germană, Sara Maria MARIN (clasa a X-a E), coordonator prof. Heike Sievert, a obținut Premiul I la faza județeană urmând să participe la faza națională, iar la Olimpiada de Limba Spaniolă, Colegiul și județul vor fi reprezentate, la clasa a XI-a, de Alicia Nicoleta ȘOAITĂ (clasa a XI-a D), coordonator prof. Maria Codruța Colpoș.

La Olimpiada de Istorie vor fi 4 reprezentanți ai Colegiului: Darius LUCA (clasa a IX-a I), coordonator prof. Livia Crețulescu, Ștefan COROIU (clasa a X-a I) și Radu CÎRNICI (clasa a VIII-a A), ambii sub coordonarea prof. Dorin Cornel Florea, precum și Eugen Tudor POPA (clasa a XI-a D), coordonator prof. Georgeta LUCA.

De asemenea, două eleve de top ale Colegiului Național „Octavian Goga“ vor reprezenta județul la faza națională a Olimpiadei de Geografie: Elena Daniela PETCU (clasa a XI-a A) și Alexia Iris TUDOR (clasa a XII-a D), ambele sub coordonarea prof. Mădălina Maria Mateescu.

Cunoscuta instituție de învățământ a obținut performanțe, prin elevii și dascălii coordonatori, și la Olimpiada de Științe Socio-Umane, la Logică, Argumentare și Comunicate, prin Petronela OANCEA (clasa a X-a B), coordonator prof. Paula Ciucur, dar și la Psihologie, prin Cristian ȘAPERA (clasa a X-a E), coordonator prof. Laura Petronela Dumitru.

O surpriză plăcută a fost victoria echipei de fotbal băieți U14 a Colegiului „Octavian Goga“ la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, coordonator prof. Bogdan Dumitru DOBRESCU.

„Felicitări tuturor elevilor și profesorilor coordonatori! Mult succes la etapa națională a competițiilor la care veți participa!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Octavian Goga“ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*