Egalitate în derbiul județului

Pe un teren care s-a „rupt“ încă de la încălzire, FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș au încheiat la egalitate, 1-1 (0-0).

„Mocirla“ în care se zbate fotbalul românesc, în ceea ce privește infrastructura sportivă, naște situații care mai de care mai ciudate. Astăzi, în etapa a 21-a a Ligii I, FC Hermannstadt a ajuns să dispute meciul „de pe teren propriu“ tocmai pe stadionul adversarului, pentru că administrația sibiană s-a bâlbâit ani de zile cu modernizarea Municipalului. Mai mult, întâlnirea a avut loc pe un teren care a semănat mai degrabă cu un ogor, fotbaliștii ambelor formații fiind împinși mai degrabă spre un joc bărbătesc, cu mingi bubuite în față, în așteptarea greșelii adversarului. În aceste condiții, artificiile tehnice, pasele sau șuturile din prima, fotbalul de calitate, au avut grav de suferit.

Antrenori noi

La Mediaș, în derbiul județului, am avut două echipe prudente, oarecum normal având în vedere că atât FC Hermannstadt, cât și Gaz Metan au intrat pe mâna unor antrenori noi, care vor să repare din mers ce a „scârțâit“ până acum. Cu mai multă experiență la echipa sa, Liviu Ciobotariu (instalat la cârma FCH la jumătatea lunii ianuarie, față de Mihai Teja, care a preluat Gaz Metan abia ieri) a încercat un joc consistent, care să-i aducă prima victorie. Încă din start, elevii săi au părut să combine mai mult, au controlat chiar centrul terenului în primele minute, însă n-au reușit să se apropie periculos de poarta Gazului decât în puține rânduri. În schimb „oaspeții“, cu un joc de așteptare, au avut 3 bune ocazii, în general pe contraatac. Și uite așa, fără ruperi de ritm, s-au scurs 57 de minute, pentru un scor 0-0 în ton cu aspectul meciului.

2 puncte, din 3

În acel minut 57, la o fază care nu anunța nimic deosebit, Mayoral (FCH) reușește să înscrie pe lângă Pleșca, după ce a scos o minge din picioarele lui Yuri, care a bâlbâit un dribling, în calitate de ultim apărător, undeva în jumătatea sa de teren: 1-0 pentru FCH, pe greșeala adversarului. Părea că sibienii vor bifa în sfârșit prima victorie după 7 etape, mai ales că entuziasmul lor a produs un joc ceva mai ofensiv, oricum departe de poarta lui Figueiredo. Însă pentru doar 10 minute. Apoi, inexplicabil, au cedat complet centrul terenului, iar mingea a ajuns mai des în propriul careu. La o nouă fază „de așteptare“, în minutul 75, complet nemarcat la marginea careului de 16 metri, Nasser Chamed prinde o „folha seca“ sub transversală, pentru un 1-1 mai aproape de adevăr.

Din păcate, din 3 puncte puse în joc, echipele din județ au luat doar 2, în condițiile în care ambele suferă în clasament.

Jucători noi

Liviu Ciobotariu s-a declarat destul de mulţumit de atitudinea jucătorilor. „Am arătat bine în multe momente ale jocului. Cred că este un rezultat echitabil. Puteam să şi pierdem acest joc, la fel cum puteam să şi câştigăm (…) Încercăm să mai aducem jucători, nu este niciun secret. Vreau să am concurenţă pe posturi, să am 2-3 variante pentru meciurile care urmează. Va veni play-out-ul şi trebuie să avem jucători, ca să putem să obţinem rezultate“, a declarat Ciobotariu.

Echipele

  • Hermannstadt: Cristiano – Măţel, Viera, I. Stoica, Issah (Pires ’65) – P. Petrescu (Belu ’56), Dâlbea, Addae (Matricardi ’65) – Mayoral – Sîntean (Vodă ’56), Ster (Aralica ’25). Antrenor: Liviu Ciobotariu
  • Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Trif (Romeo ’64), Yuri, Larie, Butean – Deaconu (Pambou ’71), Da Silva Junior – Valente, Chamed, Horşia (Ciocan ’72) – Niţu (Sambu ’57). Antrenor: Mihai Teja

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*