Educaţie ecologică la Școala 21 din municipiul Sibiu, cu ajutorul comisarilor Gărzii de Mediu

Comisarii Serviciului Comisariatul Judeţean Sibiu al Gărzii Naţionale de Mediu a susţinut o oră de educaţie ecologică la Şcoala Generală nr. 21 Sibiu.

gnm-sibiu-1

Acțiunea s-a înscris în linia protocolului de colaborare încheiat de instituția sibiană și Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. Comisarii Daniela Anghel și Lucian Buta au vorbit, în prezenţa elevilor şi cadrelor didactice, pe teme generale privind protecţia mediului, cu accent pe managementul deşeurilor, managementul resurselor de apă şi importanţa reciclării deşeurilor, fiind expuse și proiectate materiale informativ-educative în acest sens.

Învățați de mici

Principalele direcții ale colaborării au fost strânse într-un protocolul încheiat între Garda Națională de Mediu și inspectoratele din țară. Recunoscând importanța activității de educație pentru formarea conștiinței ecologice și pentru protecția mediului în rândul elevilor, dobândite prin intermediul activităților extrașcolare, părțile au convenit să pună baza acestui parteneriat activ. „Politicile de dezvoltare durabilă, educția ecologică privind deșeurile, prezentarea aspectelor simple privind problemele de mediu trebuie să fie cunoscute și de către elevi din sistemul național de învățământ. Educația ecologică este un proces care are drept scop îmbunătățirea calității vieții prin asigurarea oamenilor a mijloacelor de care au nevoie pentru a rezolva și împiedica problemele de mediu. Educația de mediu poate ajuta oamenii să câștige cunoștințe, deprinderi, motivații și valori de care au nevoie pentru a utiliza eficient resursele pământului și de a-și asuma răspunderea pentru menținerea calității mediului“, susține Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Parteneriatul continuă

Garda Națională de Mediu și inspectoratele școlare județene vor colabora strâns, în următorii ani, pentru ca elevii să-și dezvolte cunoștințele despre protecția mediului, atât în sistemul de învățământ, cât și în urma unor proiecte derulate de Garda de Mediu. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu pot contribui la formarea conștiinței ecologice. Fiind independenți de sistemul de învățământ, au convingerea că pot ajuta mai mult pe toți cei ce doresc să învețe, mai bine și mai eficient.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*