Eduard BINA, bronz la individual, la Paleta de Argint!

Seria rezultatelor bune înregistrate de sportivii din Mediaș și Dumbrăveni a continuat în ultima zi a competiției Paleta de argint, întrecere desfășurată la Buzău, între 20-24 iunie. După titlul de vicecampioană a României la U10 cucerit de Spartanii Dumbrăveni și locul IV și medalii pentru CSM Mediaș, ieri am avut din nou motive de bucurie.
(Dan GREAVU)

foto: facebook/Marian Bina

Echipa Spartanii Dumbrăveni a încheiat ediția a 54-a a Paletei de argint, cea mai importantă competiție internă la categoria U10, pe locul 3, cu 39 de puncte. Campioana ediției a fost LPS Constanța I, cu 74 de puncte, locul secund revenind echipei CSM Buzău, cu 55 de puncte.

foto: facebook/FRTM

La individual masculin, Eduard BINA de la CSM Mediaș a avut o prestație extraordinară, reușind să încheie în medalii, pe locul 4! A trecut în primul tur de Miklos Sandor, scor 3-2, apoi de Postolache, scor 3-0, repetând apoi scorul în optimi, în fața lui Liviu Urlan. În sferturi a câștigat cu 3-1 în fața lui Andrei Mihalache, reușind să intre așadar în zona medaliilor. A rămas cu bronzul, după ce a pierdut în cele din urmă în semifinale la Vladimir Filimon, cel care avea să câștige în cele din urmă competiția.

foto: facebook/Marian Bina
Spartanii au avut toți jucătorii în primii 15 clasați la final (au fost 64 de jucători pe tabloul principal la băieți)Casian BIRTALAN a fost foarte aproape de medalii, terminând pe 5, cu victorii pe tabloul principal la Urdea și Marin, apoi în optimi la Zamfir, e fiercare dată cu 3-0. În sferturi a fost depășit de Rădulescu, după un meci de mare luptă, scor 2-3.
 
Corin CURUTIU a urcat până în optimi, cu victorii la Cocea și la medieșeanul Matei Todoran, de fiecare dată cu 3-0, cedând apoi în fața lui Rădulescu, scor 1-3. În miniturneul pentru locurile 9-12,  cedat în primul tur la Tudor Nechita, scor 2-3, clasându-se în final pe locul 11.
 
Bogdan MORAR s-a oprit și el tot în optimi, după 2 victorii consecutive, la Linoiu, scor 3-0, respectiv Vasilescu, scor 3-1. A cedat în fața lui Ionel Dragoș, scor 1-3, intrând pe tabloul 13-16. S-a descurcat minunat, trecând de Knobel, scor 3-0, apoi de Albert Marin, încheind așadar competiția pe locul 13.
 
Alexandru AVRAM s-a oprit în 16-imi, după victorii la Bagneanu, scor 3-0 și la Kaposta, scor 3-1, fiind eliminat de Ianis Clenciu, la fel după o partidă disputată, scor 2-3. În disputa pentru locul 13 a pierdut în primul tur la Marin, scor 0-3, clasându-se în final pe locul 15.
 
Dominic COSTEA (CSM Mediaș) a trecut și el de primul tur, dar a dat în turul 2 fix peste viitorul campion. A rămas cu satisfacția că a fost singurul adversar care i-a pus probleme, reușind să îi smulgă și 2 seturi.
 
Matei TODORAN (CSM Mediaș) a părăsit și el turneul după o victorie în primul tur, fiind eliminat de Corin Curutiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*