Echipe CALIFICATE la Naționalele de robotică! Trei din Mediaș, una din Sibiu

Singura echipă de robotică din Sibiu, Gear Maniacs, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“ a reușit din nou calificarea în finala Campionatul Național. A luat locul secund, la secțiunea secțiunea Think Awards, în weekend, în cadrul competiției regionale #2 de la Cluj Napoca. Tot în cadrul acestei întreceri, și-au asigurat calificarea la Naționalele de la Iași, din perioada 22-24 martie,  nu mai puțin de 3 din cele 4 echipe care au reprezentat Mediașul.

(Dan GREAVU)

Code Warriors (Colegiul Școala Națională de Gaz)

Echipele de robotică ale Liceului Teoretic „Roth-Oberth” și Școlii Naționale de Gaz Mediaș s-au calificat în etapa națională, după o participare încununată cu succes la regionala #2, din weekend, de la Cluj Napoca. Cu alianța din care a făcut parte, The Resistance a câştigat compețiția, în vreme ce SNGine TEAM a cucerit premiul I la secțiunea DESIGN AWARD, iar Code Warriors merg mai departe cu premiul II la secțiunea Control Award.

The Resistance – a câștigat regionala din postură de Căpitan al alianței din care a făcut parte

Cu două echipe în concurs, Code Warriors și The Resistance, Liceul Teoretic „Roth-Oberth” Mediaș va avea reprezentare serioasă în finală. Cei de la The Resistance s-au calificat la etapa Naţională, ieșind pe locul I din calificări și câștigând toate întâlnirile. Code Warriors au cucerit premiul 2 la secțiunea Control Award. 

„Ne bucurăm să încheiem prima Etapă a Regionalei de la Cluj-Napoca cu ambele echipe calificate calificate la Etapa Națională! Pe lângă felicităm echipele pentru rezultatele primite:
Code Warriors
– Control Award – locul II
The Resistance
– Inspire Award – locul II
– Winning Alliance – Captain
Ne bucurăm de reușita echipei The Resistance care a reușit performanța de a încheia regionala pe locul I, câștigând și finala după încheierea meciurilor de calificare tot pe locul I. Felicitări pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute!, a transmis Liceul Teoretic „Roth-Oberth“.

„Cu ocazia calificării la etapa națională dorim să mulțumim încă o dată Primăriei Municipiului Mediaș și domnului primar Gheorghe Roman  pentru sprijinul acordat în acest sezon. Totodată dorim să mulțumim Liceului Teoretic Roth-Oberth și tuturor sponsorilor pentru că au crezut în noi.“, au adăugat cei de la Code Warriors.

Echipa SNGine Team – premiul I la secțiunea DESIGN AWARD

Ultimele trei zile au fost un rollercoaster de emoții: agonie și extaz, însă ne bucurăm incredibil de mult că am obținul premiul 1 DESIGN AWARD și ne-am calificat la etapa națională!
Astăzi, după ultimul nostru meci de calificare, am jucat în semifinale alături de CNapSys- connect in an intelligent way și Gear Maniacs, cărora le mulțumim din inimă pentru super-alianța din care am avut oportunitatea să facem parte. Mulțumim că ați văzut potențialul și munca noastră, oameni frumoși!
Alumnii noștri dragi (foști membri ai echipei) ne-au vizitat în fiecare zi și ne-au încurajat cu cele mai călduroase urări. Ne bucurăm că am reușit să îi facem mândri și le mulțumim pentru faptul că ne-au ținut cea mai tare galerie alături cele mai dragi echipe nouă, LTASrob,  The Resistance, Code Warriors și CyberPunk Robotics.
LTASrob, mulțumim pentru prietenia minunată pe care o avem și pentru toata susținerea oferită zilele astea. Suntem cu toții o mare echipă.
Mulțumim Primăria Municipiului Mediaș – Gheorghe Roman – pentru tot sprijinul oferit, care înseamnă foaaarte mult pentru noi. Mulțumim Profi, Gühring Sibiu și PediMedic pentru ajutorul fără de care nu am fi reușit să ne îndeplinim visul.

Mulțumim părinților noștri și cadrelor didactice și nedidactice ale Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș pentru că au crezut în noi și ne-au transmis cea mai bună energie!
Felicitări tuturor echipelor participante la regionala #2 Cluj! Ne vedem la națională!“, a transmis aseară SNGine TEAM.

LTASrob – echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“

Chiar dacă a ratat la limită calificarea la Naționale,  LTASrob, echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“ s-a întors cu premiu de la Cluj Napoca. A obținut premiul 3 la Control Award. „Premiul a fost ridicat de Sergiu Medeșan din clasa a XI-a Matematică Informatică, axentistul nostru impresionând publicul prin mesajul pozitiv și prin dezinvoltura pe care a manifestat-o, făcând cunoscut publicului larg numele Liceului Teoretic Axente Sever Mediaș“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

Etapa regională de robotică a First Tech Challenge România a avut loc, în weekend, la Innovation Park din Cluj Napoca. Între cele 38 de echipe de robotică participante s-au aflat 4 echipe ale liceelor din municipiul Mediaș, Code Warriors și The Resistance de la Liceul Roth-Oberth, SNGine Team de la Colegiul SNG și echipa LTASrob de la Liceul Teoretic „Axente Sever. Sibiul a fost reprezentat doar de Gear Manics, echipa Colegiului Național „Samuel vor Brukenthal“.

Finala Campionatul Național va avea loc în perioada 22-24 martie, la Iași, la Centrul de Evenimente AGORA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*