Echipajul Sebastian Barbu – Bogdan Iancu începe aventura în Rally of Nations Guanajuato Mexic

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu intră mâine pe specialele din Rally of Nations Guanajuato Mexic, într-o competiție la care participă, printre alții, Didier Auriol, Harri Rovanpera sau Mads Ostberg

foto: facebook/sebastian barbu

Echipajul sibian Sebastian Barbu – Bogdan Iancu începe sezonul 2022 cu o cursă de zile mari. Se află în Mexic, unde participă, în perioada 1 – 3 aprilie, la Rally of Nations Guanajuato, un raliu special, renumit în întreaga lume pentru gradul ridicat de spectaculozitate.

Piloți de top

Vicecampioni naționali în 2021, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu intră de mâine pe celebrele speciale de macadam din Mexic, într-un raliu la care vor participa piloți de top precum Nils Solans, Didier Auriol, Harri Rovanpera, Mathew Wilson, Mads Ostberg sau Adrien Formaux, care își vor reprezenta țara în Rally of Nations Guanajuato.

Reprezintă România

Echipajul sibian, care va reprezenta România în această competiție pe națiuni, va lua startul cu un Renault Clio Rally5 pus la dispoziție de organizatorul acestui raliu. „Nu cred că puteam avea un început de sezon mai spectaculos. Să fiu la start în Rally of Nations Guanajuato și să pot concura pe specialele celebre de macadam, care au fost incluse și în etapa din mondialul de raliuri, este un vis care a devenit realitate. Va fi un raliu special, foarte diferit de ceea ce eram obișnuiți până acum, dar asta face ca provocarea să fie și mai mare. Abia aștept să iau startul în Mexic”, spunea Sebastian Barbu înaintea plecării spre Mexic.

Probe celebre

Rally of Nations Guanajuato se desfășoară în perioada 1 – 3 aprilie, în program fiind incluse cele mai cunoscute probe speciale din Raliul Mexicului, etapă care a făcut parte din Campionatul Mondial de Raliuri. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vor avea ocazia să concureze pe super speciala de pe străzile subterane din orașul Guanajuato, dar și pe celebrele Otates, El Brinco sau Alfaro, unele aflate la altitudini de peste 2.000 de metri. „Lumea trece printr-o perioadă dificilă, dar cred că sportul poate aduce bucurie și sunt mândru că pot să reprezint România în Rally of Nations Guanajuato 2022. Mă bucur că partenerii noștri, Gorgandin, Yiippi Mango, EGLO Romania, Foerch Romania, Geometrica Architects și Mindsoft, sunt în continuare alături de noi și le mulțumesc pentru susținerea oferită”, a mai spus Sebastian Barbu.

Sibienii au participat ieri la conferința de presă

Competiție pe națiuni

Formatul raliului este unul puțin diferit, fiind o competiție pe națiuni, piloții primesc puncte după fiecare probă specială, clasamentul final fiind întocmit în baza acestui punctaj și nu în mod clasic, pe baza timpului obținut. În cele trei zile din Rally of Nations Guanajuato sunt programate 16 probe speciale cu o lungime cumulată de aproape 230 de kilometri. Într-o competiție similară organizată în 2009, tot în Mexic, Manfred Stohl și Andreas Aigner au adus victoria pentru Austria.

Raliul Mexicului

Raliul Mexicului a făcut parte din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri din 2004, dar din cauza pandemiei de COVID-19 această etapă a fost scoasă din calendar în 2020. Cu Rally of Nations Guanajuato, organizatorii vor să atragă piloți de top din întreaga lume și să promoveze evenimentul pentru ca în 2023 să fie inclus din nou în calendarul mondial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*