Echipaj de Poliție, surprins în misiune „specială” la Școala „Regina Maria”

Poliția sibiană s-a făcut de râs pe internet! Era polițista în misiune sau doar și-a adus copilul la școală cu mașina de serviciu?

„Mulțumim că veniți pe interzis cu girofarul pornit doar ca să vă ridicați colega ce a lăsat copilul la școală!”, este mesajul postat pe Facebook de un sibian. Postarea este însoțită de două fotografii care arată Loganul cu numărul de înmatriculare MAI 39937, la intersecția străzilor Doctor Ștefan Stâncă și Zaharia Boiu.

„Referitor la afirmația privind faptul că agenta de poliție ar fi folosit autospeciala de serviciu pentru a-și transporta copilul la școală, menționăm că acest aspect nu se confirmă. Apreciem vigilența cetățenilor privind prezența echipajelor de poliție în traficul rutier (auto sau pedestru), dar nu apreciem supozițiile lipsite de un temei real, nefondate, menite să aducă un prejudiciu de imagine instituției poliției, de al cărei sprijin beneficiază orice cetățean”, susține Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Welter afirmă că, în această dimineață, polițiștii la care se face referire se aflau într-o misiune, ordonată de comanda Poliției municipiului Sibiu, cu privire la coordonarea și monitorizarea polițiștilor care asigură ordinea și siguranța publică în zona unităților de învățământ din municipiul Sibiu. „Deplasarea echipajului a avut caracter urgent în vederea verificării unei persoane suspecte aflate în zona școlii și nu a pus în pericol siguranța rutieră. În acest context, reamintim prevederile articolului 61, aliniatul 2 din O.U.G. nr. 195/2002 R, conform căruia conducătorii autovehiculelor aparținând instituțiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) si b) din aceeași ordonanță (poliție, jandarmerie, politie de frontiera, Agenția Națională de Administrare Fiscală, serviciul de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unitățile speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrația Națională a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulație, cu excepția celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau in misiuni care au caracter de urgență”, este poziția Poliției.

Credeți că minte Poliția sibiană în acest caz?

Loading ... Loading ...

Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*