Echipa Naţională a României, remiză albă cu Kosovo. Gazdele au avut parte de un gol anulat

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Kosovo, 0-0, vineri seara, pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Foto: Echipa Națională de Fotbal a României – Facebook

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Kosovo, 0-0, vineri seara, pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, România a obţinut un punct important, la capătul unui meci de mare luptă, în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul Horaţiu Moldovan.

Gazdele au preluat repede controlul

Tricolorii au început destul de bine meciul şi au dominat în primele 20 de minute, dar apoi uşor-uşor, gazdele au preluat controlul şi au început să pună presiune pe apărarea României. Puşcaş a avut prima oportunitate (8), la centrarea lui Manea, dar atacantul echipei Genoa, marcat strâns, nu a reuşit să reia spre poartă.

Gazdele şi-au creat prima situaţie în min. 28, când Celina a şutat de la 20 de metri, dar peste poartă. În min. 35, Moldovan a avut prima intervenţie remarcabilă, respingând şutul lui Muslija la colţul lung. Apoi, Muriqi a reluat cu capul, dar mingea s-a dus pe lângă ţintă (36).

În finalul primei reprize, România a avut două şanse bune, care Coman a şutat peste poartă (39), iar Man a trimis alături de la 16 metri (45+1).

Kosovo putea intra în avantaj la pauză, însă Moldovan a fost providenţial şi a respins de sub transversală şutul lui Celina de la 20 de metri (45+3). În partea secundă, la o fază fixă în careul kosovar, Burcă a fost blocat de Aliti (50), iar Man a şutat peste poartă.

Moldovan a mai avut o intervenţie senzaţională în min. 58, la pătrunderea lui Vojvoda, care a şutat de la 12 metri, însă portarul Rapidului a respins. Stanciu şi-a încercat şi el şansa, însă a trimis pe lângă de la circa 25 de metri (61). În min. 69, Kosovo a înscris prin Zhegrova, cu capul la colţul scurt, din centrarea lui Celina, dar golul a fost anulat ulterior, la semnalarea arbitrajului video, pentru ofsaid la Celina. Până la final fiecare echipă a încercat să dea lovitura şi acţiunile la cele două porţi au alternat. Sorescu a prins un şut bun de la 25 de metri, dar portarul a respins (76).

În min. 78, a fost rândul lui Zhegrova să tragă de la 22 de metri şi al lui Moldovan să se remarce. Băluţă a şutat de două ori de la distanţă (83, 89), dar prima oară mingea a fost prinsă de portar, iar a doua oară balonul s-a dus peste poartă. Kosovo a mai ratat o mare ocazie, în min. 90+2, când Muriqi a şutat din întoarcere peste poartă, de la doar 8 metri. Ultima ocazie notabilă a meciului a avut-o Sorescu (90+5), dar şutul său de la 20 de metri a fost respins de portarul Muric.

La gazde, Florian Loshaj (ex-Poli Iaşi) şi Ermal Krasniqi (CFR Cluj) vor începe pe banca de rezerve. Din punct de vedere statistic, Kosovo a dominat jocul (55%-45% posesie), dar România a avut mai multe şuturi la poartă (15-10, 3-4 pe poartă) şi 8-3 la cornere. România este neînvinsă după trei meciuri, având două victorii şi un egal, în timp ce Kosovo are trei puncte.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu, care vineri va împlini 45 de ani, va juca următorul meci luni, în deplasare cu Elveţia, la Lucerna.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*