E oficial! Spitalele C.F. sunt transferate de la Ministerul Transporturilor. În subordinea cui va ajunge Spitalul CF Sibiu?

A fost publicată în Monitorul Oficial cu nr 459 de joi, 25 mai 2023, Ordonanța de Urgență pribind trasferul rețelei sanitare a Ministerului ransporturilor și Infrastructurii căre alte ministere ș instituții cu rețele sanitare proprii, așa cum sent reglementate la art. 4 alin (2) din Legea nr 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Așadar, este oficial acum faptul că și Spitalul CF Sibiu va fi transferat către o altă entitate.

Foto: Spitalul CF Sibiu

Până acum și-au manifestat interesul de a administra Spitalul CF Sibiu Ministerul de Interne, care dorea transformarea acestuia într-unul pentru cadre, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, care dorea să-l transforme într-un spital universitar și Primăria Sibiu, care ar urma să îl transforme în spital municipal. În spațiul public au apărut, pe surse, informații conform cărora Spitalul CF va fi, totuși, preluat de Primăria municipiului Sibiu.

Contactată telefonic, Ștefania Șerban, managerul Spitalului CF Sibiu s-a abținut de la orice fel de speculații ”Urmează să se definitiveze destinația și va fi dată o Hotărâre de Guvern care va stabili clar acest lucru”, a spus aceasta.

Stefania Șerban este manager al Spitalului General CF Sibiu din 25 martie 2022. De când a preluat conducerea instituției sanitare a demarat ample proiecte pentru modernizarea unității . Recent, Spitalul CF Sibiu a câștigat două proiecte finațate prin PNRR, în valoare de totală de 4,6 miloane de euro. Acestea se referă la prevenirea infecțiilor nozocomiale și dotarea unității sanitare cu aparatură performantă, printre care un computer tomograf, un mamograf, osteodensiometru, tomograf ocular, videodermatoscop etc.

Spitalul CF Sibiu are un număr de aproape 70 de paturi, dintre care 63 alocate spitalizării continue. În spital se regăsesc compartimente de Cardiologie, de Boli cronice, de Chirurgie generală, Chirurgie sau ATI.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*