Dumitru Chisăliță: „Acum se vede cel mai bine ce înseamnă neîncrederea oamenilor în autorități”

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă spune într-o postare pe pagina sa de Facebook că ceea ce s-a întâmplat ieri la benzinăriile din România reprezintă de fapt neîncrederea oamenilor în autoritîțile statului.

„Acum se vede cel mai bine ce înseamnă neîncrederea oamenilor în autorități.

Acestea deși au anuntat că avem de-a face cu o manipulare privind prețul benzinei, oamenii au continuat să meargă să stea la cozi in miez de noapte.

Mai jos vedeți o poza privind prețul petrolului de 9 martie 2022 la ora 11.14 la un nivel de 110, 21 USD/baril. Care inseamna un preț la pompă de 7,82 lei/litru.

Nu în ultimul rând, revedem încă o dată modul defectuos în care statul (nu)acționează. Indiferența statului la o bătaie de joc în care sunt atrași românii, ținuți la cozi noaptea, este abordată cu anunțul că mâine se vor face….

De ce mâine? De ce nu acum? Suntem in plina criză! Obișnutul: Am terminat programul, Reveniți mâine! nu este pentru aceste momente.

Dincolo de bătaia de joc la adresa românilor este totuși situația haotică periculoasă în care poate degenera această isterie. Orice vârf de achiziție determină o golire a rezervoarelor din stații, iar cisterna poate nu este programată să vină mâine și ce o să facem? Nu mai circulă mâine Salvările, pentru că s-au făcut stocuri în recipiente improvizate în garaje.

În această seară autoritatile trebuiau să fie în toate stațiile PECO și să aplice legea privind specula!

În această seară autoritățile trebuiau să fie în toate stațiile PECO și să aplice legea în ceea ce privește transportul produselor petroliere în recipiente improvizate (această încalcare a legii trebuie să fie oricum penalizată în baza înregistrărilor existente)!

În această seară autoritățile trebuiau să solicite mobilizarea tuturor cisternelor care să transporte benzina/motorina la toate stațiile PECO, astfel incât indiferent cât se vinde să nu rămână acestea fără benzină/motorină mâine!

Oare cât mai este tolerată incompetența in România.” a scris Dumitru Chisăliță pe Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*