Duminică începe turneul Sibiu Open 2023

Doar câteva zile ne mai despart de deschiderea oficilă a Sibiu Open 2023. În acest an turneul, ajuns la a XII- a ediție vine cu mai multe noutăți.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În primul rând este vorba de asocierea în premieră a turneului cu una dintre cele mai prestigioase bănci din România, fapt care vaduce, potrivit directorului turneului Marius Vecerdea la creșterea valorii acestuia, și a premiilor care vor fi oferite, de la 50 000 la 75 000 de Euro.

Turneul, care din acest an se va numi BCR Sibiu Open este cofinanțat, încă de la prima ediție, de Primăria Sibiu prin agenda pentru sport.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Alături de alte sporturi sprijinim și sportul alb, tenisul, sprijinim de foarte mulți ani financiar Sibiu Open, un eveniment care deja este tradiție. Este un eveniment care impresionează prin modul în care s-a dezvoltat de la an la an aducând sportivi care fac spectacol, care sunt profesioniști în domeniul tenisului” a declarat astăzi într-o conferință de presă Mirela Gligore purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Unul dintre obiectivele turneului îl reprezintă după cium afirmă Marius Vecerdea promovarea sportivilor sibieni. El l-a dat ca exemplu pe Victor Cornea care după ce a evoluat la Sibiu Open a ajuns acum pe culmile clasamentelor în tenis.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Sprijinirea unuia dintre jucătorii sibieni a condus la obținerea unor rezultate absolut incredibile din punctul meu de vedere, este vorba despre Victor Cornea, care iată, după ce l-am susținut 11 ani consecutiv cu acordarea unor poziții de Wild-Card pe tablourile principale și la simplu și la dublu, a reușit să ajungă în Top 100 mondial la dublu, și să participe în premieră pentru sportul sibian, pentru tenisul sibian la Roland Garros și la US Open” a spus Marius Vecerdea.

Turneul BCR Sibiu Open 2023 va începe duminică, 17 septembrie, la baza sportivă Pamira, cu meciuri de calificare. De menționat că în primele zile de meciuri acesul publicului va fi liber.

Marea finală a turneului va avea loc în 24 septembrie de la ora 15.00

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*