Drumuri și Poduri SA se ține de planul de lucrări

Iunie 2018 a fost o lună plină pentru societatea de drumuri a Consiliului Județean, SC Drumuri și Poduri SA. Au fost finalizate o serie de lucrări absolut necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului.

Cea mai amplă lucrare a vizat drumul județean 106 C, care leagă Cisnădia de Sibiu. Acesta a fost modernizat, oferind acum un confort mai bun șoferilor. Practic, a fost așternut un nou covor asfaltic cu preluări denivelări pe aproximativ 5 km din DJ 106 C Sibiu – Cisnădie.

O altă lucrare importantă a fost DJ 143 B intravilan sat Rusciori. Intervențiile au avut în vedere reprofilarea drumului cu adaos de piatră spartă în vederea turnării covorului asfaltic.

Siguranța circulației, în prim-plan

Intervenții pentru siguranța circulației au avut loc, de asemenea, și pe alte două tronsoane: DJ 106 C Sibiu – Cisnădie – Tocile – Sadu, unde s-au montat indicatoare rutiere și s-au vopsit stâlpi, și DJ 107 B Loamneș – Păuca, unde s-au montat indicatoare rutiere. S-au refăcut, în luna iunie, și marcajele rutiere de pe DJ 107 B (limita jud. Alba – Păuca – Alămor), DJ 106 M (baraj – intrare Gura Rîului), DJ 141 B (Richiș – Biertan – Șaroș), DJ 106 C (Cartierul Arhitectilor, Cisnădie – Sadu). Pe alte drumuri județene au fost refăcute marcaje la treceri de pietoni – DJ 107 B Păuca, DJ 106 M Baraj Gura Rîului, DJ 141 B Șaroș pe Târnave, Biertan, Richiș.

Un alt aspect avut în vedere de drumarii sibieni a fost cosirea mecanică a vegetației în preajma drumurilor și întreținerea rigolelor. Drumurile pe care s-a intervenit sunt: DJ 106 G Dobârca – Miercurea Sibiului – Arpașu de Jos – Ludoș, DJ 105 G Tălmaciu – Avrig – Sadu, DJ 106 Sibiu – Agnita, DJ 105 A – intersecție DJ 106 Marpod și DJ 106 E Cristian – Orlat – Săliște.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*