Drumul Președintelui

Sibiu, 22 aprilie 2015

presa1 presa2 presa3 presa4 presa5 presa6 presa9 presa10 presa12 presa13 presa14 presa15Bine ați venit pe Drumul Președintelui!

Ce este Drumul Presedintelui?
Un pretext.
O propunere de a privi altfel un oraș special.
Un joc.
O experiență unică.
Cultură contemporană.
O metafora.
Educație a tuturor simțurilor.
O oferta turistică.
Un traseu motivațional.
O poveste.

Putem promova Sibiul și prin prisma personalităților pe care le-a dat acest oraș. Noi, ca sibieni ne reîndrăgostim zilnic de acest oraș și de oamenii lui. Acum dorim să oferim această experiență atât nouă cât și celor din afara cetății.

Este o inițiativă privată curajoasă în Romania, ne-au inspirat printre altele americanii cu ale lor Obama Tours. Vrem sa realizăm o punte de legatură între Sibiul istoric și Sibiul de azi. Locurile prin care trecem spun mai mult decat povești trecute, spun povestea locuitorilor săi de acum. Sibiul are o istorie recenta, și-a adus enorm aportul la creșterea imaginii României în străinătate. Este o onoare să ne fi născut într-un oraș care a dat un președinte.

Avem de spus povești care inspiră și pot fi multiplicate, care propun modele și sunt construite pe valori care promovează libertatea, familia, munca, integritatea, contribuția.

Drumul Președintelui este prima poveste pe care dorim să o împărtășim cu voi. Vor urma și alte tururi speciale care vă vor provoca imaginația, curiozitatea și dorința de experiențe noi!

Itinerariul Drumului Președintelui pornește din Piața Mică nr 3, de la Sibiu – Gifts, Tours & Crafts, locul care propune rute și experiențe culturale în Sibiu și Transilvania, care aduce laolaltă creativitatea, tradiția și meșterii iscusiți.

Prima oprire in traseul nostru este pe strada Papiu Ilarian, la casa în care Presedintele și-a petrecut prima parte a copilariei. O casă veche, cu mai multe familii, din centrul istoric al Sibiului. Haideți să redefinim normalitatea împreună! Pe o stradă liniștită, care poate fi oriunde în lumea asta, începe un drum. Cu preseverență, organizare, bun simț, curiozitate și dorință de dezvoltare. Poate fi povestea fiecăruia dintre noi.

Drumul continuă prin parcul Cetății, trece pe langă turnuri, străjerii tăcuți ai orașului, pe lângă muza comediei, Thalia, ne duce apoi pe strada Gheorghe Lazăr înspre Piața Mare și Piața Mică, din care pornesc străduțe și pasaje romantice. Coboară pe cea mai veche stradă a orașului, 9 Mai, apoi urcă spre primul pod de fontă din Romania și descoperă Piața Huet, prima linie de fortificații a orașului. Aici se află două elemente definitorii pentru un om – școala și biserica. Aici ne oprim pentru a afla cum l-au definit și inspirat pe Președinte aceste instituții. Prima școală atestată din România, actualul Colegiu Samuel von Brukenthal, a dat Europei Centrale și de Est nume importante. Continuăm spre Biserica Romano-Catolică, acolo unde pacea liniștește graba de care suntem cuprinși. Ne oprim câteva momente la clădirea emblematică a Primariei. Și ne bucurăm de drum.

Este un drum absolut normal. Pentru noi. Pentru oricine îndrăznește să pășească pe el. Ce are în plus față de alte drumuri? Bucurie, entuziasm, experiențe, viață.

Vă invităm să pășiți, alături de noi, în poveste. Pas cu Pas.

Program, începând cu 1 mai 2015:

Luni – Duminică, cu începere de la orele: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
Mărimea unui grup este de minim 6 si maxim 16 persoane

Cost: 50 lei
Elevii, studentii și pensionarii beneficiaza de 50% reducere
Copii sub 10 ani beneficiaza de gratuitate.
Pentru grupuri organizate va rugam sa ne contactati.

Rezervari la 0372 927 962 sau la office@drumulpresedintelui.ro

Elena Lotrean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*