Drumeție pentru femei în Țara Colibelor, cu degustare de bere locală Sadu

În 9 martie, Anii Drumeției le propun doamnelor o drumeție în Țara Colibelor. Plimbarea în natură va fi condimentată cu o masă delicioasă în coliba bunicuței Maria și cu degustare de bere locală Sadu. Ghid va fi Nicoleta Ocneriu.

foto: Arhivă

„Călătorește în minunatul tărâm al Țării Colibelor și află-i frumoasa poveste alături de Nico! Hai să explorăm împreună aceste locuri, poposind la coliba bunicutei Maria și apoi să degustăm de ziua noastra din minunata bere tradițională locală, ce ne va cuceri de la primul
strop!”, este invitația lansată doamnelor și domnișoarelor de reprezentanții programului Anii Drumeției.
Drumeția se va desfășura sâmbătă, 9 martie, iar plecarea va fi la ora 08.30, din parcarea din Kaufland – Shopping City Șelimbăr. Participanții se vor grupa în autoturismele personale și vor pleca spre localitatea Râu Sadului.
Traseul propus de organizatori este unul ușor spre mediu, pe o distanță de 6-7 kilometri și o diferență de nivel de 400 de metri. Este recomandat să vă echipați cu tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte cu glezna înaltă, pelerină de ploaie, bețe de hiking recomandat, parazăpezi, pantaloni, căciulă, mănuși, fluier, sticlă cu apă min 1 litru, fluier, mâncare, batoane.
Masa de prânz se va lua sus la coliba bunicutei Maria, iar prețul acesteia se va plăti separat de prețul biletului, odată ajunși la colibă, direct bunicutei. Masa de pranz va include mâncare cu specific tradițional: brânză cu mămăligă și cârnați, murături, gogoși si tărie din zona,
sirop sau cafea. Totodată acest prânz servit în sânul comunității din Țara Colibelor îi încurajează pe localnici să își poată păstra obiceiurile, tradițiile și ii ajută la dezvoltarea turismului comunei Rau Sadului.
Cine se va înscrie în acest program va face și o rezervare fermă pentru masă de prânz cel târziu cu două zile înaintea evenimentului la nr. de telefon al ghidului 0742667196.
La finalul drumeției, doamnele se vor opri în zonă pentru a degusta minunata bere tradițională locală Sadu. Această degustare este oferită gratuit din partea gazdelor.
Costurile se ridică la 70 lei/ persoană pentru participarea la drumeție și 65 lei/ prânz la Bunicuța Maria (opțional). Limita de vârstă este de 16 ani, dar organizatorii spun că se pot face și excepții de la caz la caz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*