Drumarii au făcut noapte albă | VIDEO

A fost o noapte albă, la propriu, pentru drumarii din centrul țării, din cauza ninsorilor abundente, mai ales în zona montană din sudul și sud-estul Transilvaniei. Ninge și acum în majoritatea zonelor înalte din județele Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna.

„În cursul nopții, Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a intervenit cu aproximativ 200 de utilaje care au răspândit peste 1000 de tone de materiale antiderapante. Cu toate că depunem toate eforturile pentru a curăța drumurile naționale și autostrăzile, facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, transmite Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Lucrătorii Sectorului Drumuri Naționale Sibiu au acționat cu 29 de autoutilaje și au răspândit 148 de tone de sare și o tonă de clorură de calciu pe: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B. Secția Autostrăzi Sibiu a acționat cu 31 autoutilaje și a răspândit 272 tone de sare și 11 tone de clorură de calciu pe A1 și A3.

Pe DN 7C Transfăgărășan, km 130+000 – 137+000 Bâlea, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 3 cm. Pe celelalte tronsoane de drumuri naționale din județul Sibiu, carosabilul este umed.

În prezent, cerul este acoperit și ninge moderat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*