Drogat, a făcut accident. Alți doi șoferi nu au văzut bine drumul din cauza alcoolului

În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele principale din județ, unde au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drugtest.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 790 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002 cu amenzi în valoare totală  de aproximativ 321.000 lei și au reținut în vederea suspendării 44 de permise de conducere, din care 13 pentru depășirea vitezei regulamentare și 16 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Totodată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier, din care exemplificăm:

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 23:15, pe str. Piața Andrei Șaguna din municipiul Mediaș s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, eveniment în care au fost implicate 2 autoturisme, ambii șoferi fiind identificați la fața locului. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, în cazul unuia dintre conducătorii auto, un bărbat de 43 de ani, domiciliat în județul Dolj. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

În data de 2 martie a.c., în jurul orei 00:05, pe str. Lungă din localitatea Daia, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 19 ani, din Vurpăr. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 09:30, pe DN 14, pe Calea Șurii Mari, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 58 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Serviciul Rutier, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*