„Dragoste de poet”, de 8 martie, la Sala Thalia

Filarmonica de Stat Sibiu vă invită vineri, 8 martie, de la ora 19.00, la recitalul de lied susținut de tenorul Vlad Budoiu și pianista Bianca Murariu. Recitalul „Dragoste de poet” este inspirat de poemele romantice semnate de Heinrich Heine.

foto: Filarmonica de Stat Sibiu

Cel mai cunoscut dintre ciclurile lirice ale lui Robert Schumann, „Dragoste de poet” reunește 16 lieduri ce redau chintesența armoniei muzicale din perspectiva compozitorului german. Compuse în anul 1840 și publicate la Leipzig patru ani mai târziu, cele șaisprezece lieduri au impresionat publicul european prin lirismul și sensibilitatea lor poetică. Inspirate de poemele romantice semnate de Heinrich Heine, liedurile lui Schumann spun povestea unui cavaler singuratic care își petrece zilele retras în propria-i cameră de poet, însă în fiecare noapte este vizitat de o frumoasă zână cu care dansează până la răsăritul soarelui. Visul primăvăratic și dulce al fiecărui nopți se încheie brusc și dureros în fiecare dimineață pentru îndrăgostitul care hotărăște, în final, să își arunce în ocean dragostea neîmplinită și întreaga suferință – atât de mari, încât are nevoie de ajutorul supranatural a doisprezece uriași.

Unul din cei mai apreciaţi tenori din țara noastră, Marius Vlad Budoiu este artistul liric român cu cel mai vast repertoriu cuprinzând roluri de primă mărime de operă, repertoriu vocal-simfonic şi cameral (peste 120 de titluri).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*