Dovezi de atașament la FCH. Fanii fac gesturi disperate

Dragostea pentru fotbal nu are limite, iar dovezile de atașament pentru echipele favorite sunt de multe ori incredibile. La Sibiu, pe vremuri exista un număr impresionant de fani, susținători ai echipelor Șoimii Sibiu, FC Inter, dar și Voința, CFR Sibiu, Metalul IOS Sibiu, etc… Astăzi, numărul lor a scăzut dramatic, pe fondul lipsei de preocupare a autorităților locale pentru sport.

(Un EDITORIAL de Dan GREAVU)

Fani ai FCH își scot tricourile la licitație, pentru a salva echipa

Dacă pe vremuri, în zi de meci, fanii curgeau spre stadion cu talăngi, steaguri, tobe, pregătiți de sărbătoare, azi e liniște. Doar echipa de baschet mai atrage astfel de sibieni, în primul rând pentru că au unde merge. Fiindcă există o echipă iubită, dar și o sală de sport în oraș.

Cei mai mulți dintre fanii fotbalului rămași s-au strâns în jurul FC Sibiu, prin 2003-2004, care a reaprins speranțele într-un sezon cu Iohannis în tribune,  apoi în jurul Voinței, echipa care a readus Sibiul la nivelul anilor ’90 în fotbalul românesc. Prima s-a desființat, întâmplător sau nu, după ce primarul de la acea vreme și-a mai asigurat un mandat, iar cea de-a doua a dispărut fiindcă s-a ridicat, pe teren, peste posibilitățile financiare ale conducerii clubului. Fără prieteni în administrația locală, gruparea de Liga I s-a prăbușit rapid, smulgând chiar zâmbete pe la colțuri în sediul din Piața Mare.

A apărut apoi FC Hermannstadt, un proiect privit inițial cu rezerve, dar care a ajuns în 7 ani la momentul de acum. Cu o echipă în SuperLigă, de prima jumătatea a clasamentului, care a demonstrat pe teren că poate învinge orice adversar din România. Un moment cu care Sibiul nu s-a mai întâlnit niciodată și cu care, dacă nu-și schimbă atitudinea față de sport, nu se va mai întâlni niciodată!

Fanii care au schimbat de mai multe ori echipa favorită în ultimii ani, dar pentru care fotbalul e ca o religie, trăiesc acum aceeași dramă. Cu salarii restante, jucătorii și antrenorii sunt pe picior de plecare. Echipa e pe cale să se destrame. De această dată, agonia e lungă, problemele de la Sibiu stârnind panică în toată țara pentru că, în cazul prăbușirii FC Hermannstadt, va avea de suferit întreaga competiție. Ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată atât de devreme, după doar câteva etape.

Conștienți că nu pot face minuni în ceasul al 12-lea, câțiva dintre cei mai înfocați fani sibieni pun la bătaie ce au mai scump. Tricourile echipei favorite cu semnăturile jucătorilor. La prima vedere sunt doar niște tricouri, însă în ele se află toată emoția, toată bucuria și întristarea de la meciurile FC Hermannstadt, o pasiune și…. o iubire pe care nimeni din afara fenomenului nu are cum să o înțeleagă.

Pentru ca situația clubului pe care îl iubesc o cere, îmi dau tricoul cel mai de preț într-o licitație care să ajute acest club…. Tricoul lui Sōta Mino din sezonul trecut….

Iubesc acest tricou, dar aș face orice ca acest club să rămână acolo unde este acum….

Licitația începe de la 400 de lei…  toți banii vă asigur că vor intra în contul clubului…

Licitația are loc până  sâmbătă ora 12:00.

LUPTĂM PENTRU SIBIU!!!!

HAI FC Hermannstadt!!!“,  transmite Hanea Liviu pe grupul Suporterii Sportului Sibian.

Tricoul lui Mino Sota din sezonul trecut

Gestul său a fost urmat de altele, ale lui Crăciun Vasile și Adilă Adilă. „Sunt sigur ca și alți suporteri o vor face în continuare. Dacă se vor vinde aceste tricouri, acești bani, cu siguranță nu ar ajuta clubul foarte mult, dar noi suporterii am scos armele grele cu care speram să putem trage încă un semnal de alarmă și să arătăm că iubim acest club. (…)

Echipa asta ne-a adus atâta bucurie și ne-a făcut mândri ca suntem sibieni, vezi finala Cupei, promovările succesive din liga a 4 a până în Liga 1, repromovarea în Superligă după un an în care am suferit în Liga a 2 a…etc…

NE DORIM FOTBAL LA SIBIU!!!

LUPTĂM PENTRU SIBIU!!!“, transmite Hanea Liviu.

La Sibiu nu mai sunt mulți fani înfocați, pentru că orașul i-a ignorat în ultimele decenii. De fiecare dată, le-a lăsat echipele să se prăbușească. Culmea, într-o perioadă de avânt economic, cu o dezvoltare fără precedent, cu mulți, foarte mulți noi locuitori. Toată lumea știe că la Sibiu există firme importante, există bani pentru susținerea unei echipe în prima ligă. Există și oameni de fotbal. Iar dacă o orchestră are tot ce-i trebuie, înseamnă că lipsește doar DIRIJORUL. Care poate fi, la o adică, Primăria Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*