Două intersecții reconfigurate prin crearea de sensuri giratorii

Calea Surii Mari - Drumul Ocnei

Calea Surii Mari – Drumul Ocnei

Primăria Sibiu a emis luni, 4 mai, ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare – Negoi și a celor pentru amenajarea definitivă a sensului giratoriu de la intersecția Drumul Ocnei – Calea Șurii Mari.

Stefan cel Mare - Negoi

Stefan cel Mare – Negoi

“Sensurile giratorii sistematizează foarte bine circulația în zone aglomerate și dificile din punct de vedere al vizibilității și geometriei. În punctul de pe strada Ștefan cel Mare în care se va amenaja noul sens giratoriu se întâlnesc patru străzi ceea ce creează dificultăți pentru șoferi. În zona Pieței Obor, sensul giratoriu figurat provizoriu și-a dovedit eficiența și îl vom amenaja definitiv” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Ambele contracte au fost semnate cu SC DPC SA în luna martie și prevăd proiectarea celor două sensuri giratorii și execuția lucrărilor.

Contractul pentru reconfigurarea intersecției străzii Ștefan cel Mare cu strada Negoi are o valoare de 206.433,08 lei (fără TVA) și presupune amenajarea unui sens giratoriu cu diametru de 12 m. Acesta va fi creat din borduri, în mijlocul girației urmând să fie amplasat și un stâlp de iluminat. Circulația în sensul giratoriu se va desfășura pe o singură bandă lată de 6 metri, fiind amenajată și o bandă de siguranță de 1 metru lățime.

Proiectarea și amenajarea sensului giratoriu de la intersecția dintre Drumul Ocnei și Calea Șurii Mari au fost contractate de Primăria Sibiu la un cost total de 155.012,91 lei (fără TVA). Lucrările presupun amenajarea cu borduri a unui sens giratoriu cu un diametru de 8 metri, cu o bandă de girație de 5 metri lățime și o bandă de siguranță de 1 metru lățime. Intersecția va fi iluminată de un stâlp, iar pentru o mai bună vizibilitate sensul giratoriu va fi marcat cu 20 de lămpi cu lumină intermitentă.

Proiectarea este finalizată pentru ambele intersecții. După obținerea autorizației de construcție, firma contractată va începe lucrările efective.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*