Două clădiri de blocuri din municipiul Sibiu vor fi eficientizate energetic

Primăria Sibiu anunță că a semnat, la finalul săptămânii trecute, contractul pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a 2 clădiri de blocuri din municipiul Sibiu: blocul V4 (str. Mihai Viteazu, nr. 2) și blocul de pe str. Uzinei, nr. 1.

FOTO: Primăria Sibiu

“Acestea sunt primele 2 din totalul de 24 de clădiri de blocuri pentru care Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană prin PNRR, pentru a le crește eficiența energetică. Acest tip de lucrări nu presupun o simplă anvelopare, ci intervenții ample prin care va scădea consumul de utilități și va crește confortul termic în aceste clădiri construite acum 30-40 de ani”, spune Astrid Fodor.

Contractul semnat cu asocierea SC Birendra SRL & SC Kes Business SRL din Târgu Mureș presupune realizarea proiectului tehnic și execuția următoarelor tipuri de lucrări:

  • Închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă
  • Înlocuirea ușilor de acces spre spații neîncălzite cu uși din tâmplărie termoizolantă
  • Reabilitarea instalației de iluminat pe casa scării
  • Instalarea de panouri fotovoltaice
  • Repararea acoperișului de tip șarpantă, inclusiv a sistemului de colectare și evacuare a apei de ploaie
  • Înlocuirea lifturilor
  • Izolarea termică a fațadei și a planșeelor care sunt în contact cu spații neîncălzite

În primele 90 de zile contractantul va realiza proiectul tehnic. După ce executantul obține avizele necesare, Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor, dată de la care constructorul va avea la dispoziție 300 de zile pentru a finaliza.

Primăria Sibiu

Valoarea investiției este de 11,85 milioane de lei, finanțată integral din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Planului Național pentru Redresare și Reziliență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*