Dosar penal în cazul autoturismului care a intrat într-un imobil din Chirpăr și a luat foc. Ce au descoperit polițiștii

Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală în cazul șoferului care a intrat, duminică dimineața, cu autoturismul, în zidul unei case. Mașina a fost distrusă de flăcări, iar incendiul s-a extins și la locuință. Conducătorul autoturismului a fugit de la locul accidentului, pentru că era minor și nu avea permis.

Foto: ISU Sibiu

Duminică dimineața, în jurul orei 05,50, prin apel 112, o persoană a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că un autoturism a lovit zidul unui imobil din localitatea Chirpăr, iar în urma coliziunii autoturismul a luat foc, incendiul fiind extins și la imobilul în cauză.
Polițiștii care au intervenit de urgență la locul incidentului au constatat că cele sesizate se confirmă, conducătorul autoturismului părăsind zona imediat după producerea coliziunii.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în scurt timp conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui localnic în vârstă de 16 ani.
”Astfel, s-a stabilit că, în jurul orei 05,40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 105D, pe raza localității Chirpăr, pe fondul lipsei de experiență în conducere, tânărul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil. Impactul a declanșat un incendiu care s-a extins de la autoturism la imobilul lovit, fără a se înregistra victime omenești”, explică Elena Welter, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.
De asemenea, polițiștii au identificat proprietarul autoturismului, un sibian în vârstă de 42 de ani, care îi încredințase tânărului autovehiculului deși cunoștea vârsta și faptul că nu deține permis de conducere.
”În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, conducere fără permis și încredințare”, continuă Elena Welter

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*