Dosar penal după ce au fost prinși cu o remorcă plină cu lemne

La data de 26 martie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Foto: Arhivă

Cu această ocazie, în jurul orei 10.00, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au identificat trei bărbați din Orlat, în vârstă de 44 și 46 de ani, în timp ce, cu ajutorul unui tractor cu remorcă, transportau material lemnos, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

Din verificările efectuate de către polițiști împreună cu reprezentanții ocolului silvic competent în zonă a rezultat că, în aceeași dimineață, bărbații ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori din fondul forestier național, din zona localității Gura Râului.

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat că este vorba despre o cantitate de 3,6 mc de material lemnos, din speciile fag, mesteacăn, gorun, plop și carpen.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, materialul lemnos fiind predat ocolului silvic responsabil.

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării și o drujbă folosită la tăierea arborilor.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*