Donație de carte pentru Biblioteca ASTRA

Reputatul artist Stefan Orth a donat bibliotecii publice sibiene șase dintre volumele sale.

Foto: Boblioteca Județeană ASTRA
”Avem bucuria de vă anunța că reputatul artist Stefan Orth a avut amabilitatea de a dona bibliotecii publice sibiene șase dintre volumele sale. Acestea vor completa în curând foundurile documentare și vor fi la dispoziția publicului interesat”, este anunțul făcut de reprezentanții Bibliotecii sibiene.
Cele șase volume sunt :
• Orth, Stefan. „Icoane. Itinerar plastic”, Ed. Honterus, Sibiu, 2016
• Orth, Stefan. „Afișe/Plakate. Grafică aplicată”, Ed. Honterus, Sibiu, 2013
• Orth, Stefan. „Qui Tempus habet Vitam habet. Desene din istoria Sibiului”, Ed. Honterus, Sibiu, 2016
• Orth, Stefan. „Stefan Orth István”, Ed. Honterus, Sibiu, 2007
• Orth, Stefan. „Ilustraţii la poezia contemporană sibiană”, Ed. Honterus, Sibiu, 2007
• Madách, Imre. „Die Tragödie dse Menschen”, ilustrații de Stefan Orth, Ed. Honterus, Sibiu, 2022
În colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc numeroase volume consacrate artei grafice și valoroase ex-libris-uri care poartă semnătura cunoscutului grafician Stefan Orth, iar cei care doresc să le consulte sunt bineveniți în compartimentele de relații cu publicul.
 Grafician și gravor cu operă artistică impresionantă și un bogat palmares expozițional, atât în tară, cât și peste hotare, Stefan Orth este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Asociației Internaționale a Artiștilor Profesioniști și al Breslei Barabás Miklós. Este, de asemenea, Cetăţean de Onoare al Sibiului şi titular al Premiului de Excelenţă al Ministerului Culturii.
 Lucrările sale se înscriu în diverse domenii ale artelor vizuale: grafică (publicitară, de carte/revistă), ilustraţii, desen în cărbune sau tuș, pastel, gravură în metal sau lemn, litografie, pictură în ulei, fotografie. Numeroase lucrări din opera sa reprezintă peisaje citadine, dedicate cu predilecție orașului Sibiu, dar și piese iconografice sau variate reprezentări ale unor teme mitologice sau religioase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*