Domeniul Public e pe net

Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu și-a lansat, ieri, propria pagină de internet. www.spadpp.sibiu.ro oferă informații cu privire la principalele activități ale serviciului care privesc sistemul de parcare, rețeaua de piste pentru biciclete și ocuparea domeniul public.

site SPADPPSite-ul este structurat pe șase secțiuni care oferă informații utile cu privire la tarife și proceduri, dar pune la dispoziție și formularele necesare, în format electronic.

Zona pietonală

În această secțiune se găsesc tarifele și formularele online pentru abonamentele pentru riverani care permit accesul în zonă, reglementările locale cu privire la zona pietonală, o hartă și un scurt film care arată modalitatea corectă de a utiliza sistemul de piloni mobili care protejează zona pietonală.

Biciclete

Această secțiune prezintă o hartă a rețelei de piste pentru biciclete, care se întinde în prezent pe 69,7 km. De asemenea, vizitatorii pot vedea o hartă cu localizarea rastelelor pentru biciclete, acestea putând primi pentru parcare peste 350 de biciclete. Accesând „Informații utile”, veți găsi date despre traseele cicloturistice Emil Cioran, informații despre reglementările locale și legislație, dar și despre centrele de închieri de biciclete. Evenimentele dedicate bicicliștilor vor fi indicate în această rubrică pe măsură ce sunt programate.

Parcări

Și în această secțiune sunt publicate tarifele, formularele și reglementările pentru ocuparea spațiilor de parcare. În prezent, administrația locală gestionează peste 12.000 de locuri de parcare. Tariful pentru parcare este de 1 leu pentru o perioadă de șase ore, excepție făcând parcările din Piața Mică, Piața Cibin (timp limitat) și Cazarma 90, pentru care tariful este de 1 leu/30 minute, 1 leu/2h și respectiv 1 leu/h. Prețul abonamentelor pentru riverani este de 2 lei/lună, un abonament pentru toate parcările publice costă 30 lei/lună, iar abonamentul pentru o singură parcare costă 15 lei/lună. În această secțiune veți găsi și o hartă cu parcările cu plată, o hartă cu cele 37 de automate pentru plata parcării, localizarea spațiilor de parcare speciale pentru autobuze și un scurt film care arată modul de utilizare a automatelor de parcare.

Domeniul public

Aici veți găsi tarifele pentru ocuparea domeniului public, precum și formularele pe care trebuie să le depuneți în vederea obținerii avizului.

Stadion

Tarifele pentru utilizarea Stadionului Municipal pot fi consultate aici. „Reamintim faptul că unitățile de învățământ preuniversitar beneficiază de o reducere de 10 % din tarife, de luni până vineri în intervalul orar 8-14, iar instituțiile publice și organizatorii de evenimente din agenda culturală, sportivă și comunitară beneficiază de reducere de 50% din tarife“, a precizat Mirela Gligore, șefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.

Foto/Video

În această secțiune veți găsi fotografii și scurte filme care arată parcările zonale, pistele pentru biciclete, Stadionul Municipal și zona pietonală.

Mirela GLIGORE | purtător de cuvânt Primăria Sibiu

„Site-ul este un instrument foarte util pentru că formularele pot fi completate și depuse electronic și plățile pot fi efectuate electronic, site-ul făcând legătura cu platforma de e-administrație a portalului www.sibiu.ro. Adresa site-ului și un QR code va fi inscripționată pe automatele de parcare pentru ca cei doresc să afle mai multe informații să îl poată accesa direct.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*