Doliu oficial într-o localitate în care doi copii s-au înecat în apele Oltului. Unul era orfan de mamă, celălalt de tată

Doi copii, unul de 12 ani, celălalt de 13 ani, plecați la scaldă într-o zi toridă, s-au înecat în apele Oltului. Primarul comunei a anunțat doliu în localitate, în ziua în care vor fi înhumați.

Foto: captură după imagini furnizate de ISU Olt

Tragedia s-a petrecut în localitatea Giuvărăști din județul Olt, luni, 17 iulie 2023. Patru copii de vârste apropiate au plecat la râu, să se răcorească, conform Adevărul.

. Au ales un alt loc de îmbăiat decât cel folosit de obicei de oamenii din zonă. S-a aventurat mai întâi un puști de 12 ani în apă, într-o zonă în care s-a excavat pentru scoaterea de nisip și pietriș și în care apa are de la 1-2 metri și până la adâncimi periculoase, de 10-20 de metri, după cum au constatat scafandrii. În scurt timp cei rămași pe mal nu l-au mai văzut. Prietenul său, care avea 13 ani, a sărit să-l ajute, însă și acesta a fost înghițit de ape. Ceilalți doi copii nu au mai avut curaj să încerce să-și salveze prietenii. Alte persoane, adulte, aflate întâmplător în zonă, au observat de la distanță ce s-a întâmplat și au solicitat ajutor la 112. Trupurile celor doi copii au fost însă scoase la mal după aproape 24 de ore de căutări cu bărcile și cu scafandrii.

„Nu mai sar să ajute oamenii, nu mai sar la incendii, nu mai sar la inundații”

Cei doi copii care au sfârșit în apele Oltului erau greu încercați de viață. Unul își pierduse de curând mama, iar celălalt, cu ceva vreme înainte, tatăl, a dezvăluit primarul localității Giuvărăști, Daniel Pană.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*