DOLIU la Muzeul ASTRA! „Plec fără să știu încotro mă îndrept și mă uimește cât de multă bucurie simt”

Muzeul ASTRA își exprimă cu profundă tristețe regretul pentru trecerea în neființă a unei colaboratoare de nădejde, Elisabeth Rosenauer, din Turnișor, care a dedicat mai bine de un deceniu Muzeului ASTRA.

FOTO: Muzeul ASTRA

Elisabeth Rosenauer a părăsit această lume la venerabila vârsta de 94 de ani, pe data de 30 iunie 2024.
„A fost o susținătoare fermă a moștenirii culturale a sașilor și a landlerilor din zona Sibiului, fiind convinsă că Transilvania va rămâne întotdeauna o patrie dragă pentru generațiile viitoare. Întotdeauna plină de veselie și deschisă în povestiri, Elisabeth Rosenauer a avut o contribuție semnificativă în activitatea noastră, transmițând cu pasiune această moștenire culturală”. spun cei de la muzeu.
Sub numele de „Frau Rosenauer”, așa cum o numeau colegele ei din Departamentul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, Elisabeth Rosenauer a fost o prezență constantă, oferind sprijin în numeroase evenimente organizate de Muzeul ASTRA: expoziții, ateliere de broderie, ateliere culinare, seri culturale, toate axate pe cultura săsească și a landlerilor.
Îmbrăcată mereu în frumosul său port de sărbătoare, Elisabeth Rosenauer a participat activ la evenimente precum Spațiul de locuit – Satul transilvănean (2010), Costumul săsesc de sărbătoare. Podoabe – eleganță și simplitate (2011), Landleri printre sași (2014), Rosturi și Rostiri la sași (2017), Colecția de broderii Elisabeth Rosenauer (2017), Bazarul de Paște (2019) organizat în gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică a Muzeului în aer liber, sau la atelierele gastronomice demonstrative din cadrul festivalului ASTRA Multicultural din anii 2018 – 2021.

FOTO: Muzeul ASTRA

„Îi suntem recunoscători doamnei Rosenauer pentru cunoștințele și poveștile pe care le-a împărtășit cu noi. Drum lin, Frau Rosenauer!
Vom păstra în amintire cuvintele brodate ale doamnei Rosenauer: Trăiesc fără să știu cât timp mi-a rămas, mor fără să știu când va veni clipa,
plec fără să știu încotro mă îndrept, și mă uimește cât de multă bucurie simt”, se mai arată în postarea Muzeului Astra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*