Doliu în familia unui fost președinte al CJ Sibiu

Fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Martin Bottesch, trece prin momente grele după decesul soției sale, profesoara Johanna Bottesch.

Lect. univ. dr. Johanna Hermine Bottesch avea 65 ani și a fost cadru didactic asociat la Departamentul de Studii Anglo-Americane și Germanistice din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Printre lucrările sale științifice se numără un volum despre landlerii din Apoldu de Sus, scris împreună cu soțul său și tipărit la Viena în 1992. Dumnezeu să o odihnească în pace!

„Suntem profund îndurerați de vestea trecerii în neființă a soției domnului Martin Bottesch, președinte al Consiliului Județean Sibiu, în perioada 2004 – 2012. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și întreaga noastră compasiune pentru această dureroasă pierdere.
Odihnă veșnică!”, este mesajul remis de Daniela Cîmpean, actualul președinte al Consiliului Județean Sibiu, consilierii județeni și aparatul de specialitate al instituției.

Unul dintre cei mai apreciați lideri al sașilor din România, Martin Bottesch este profesor de matematică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. A fost director al Comisiei pentru învățământ a FDGR după 1989, a fost ales de două ori președinte al Consiliului Județean Sibiu, până în 2012, iar din 2013 ocupă funcția de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania. Echipa Mesagerul de Sibiu îi transmite sincere condoleanțe!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*