Doi șoferi din Sibiu au încercat să scape de amenzi cu mită

Tribunalul Sibiu a admis, în iunie, acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate în două cauze având ca obiect săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în care agenții de poliție au sesizat lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în momentul în care li s-au promis sume de bani cu titlu de mită.

FOTO: DGA / cu caracter ilustrativ

Astfel, pe 20 iunie, instanța a condamnat un individ la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și și a dispus confiscarea specială a sumei de 400 de lei ridicată cu ocazia constatării în flagrant a infracțiunii.

La data de 09.07.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană în vârstă de 26 de ani, care a promis suma de 500 de lei cu titlu de mită unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, în scopul de a nu dispune măsurile legale, ca urmare a constatării unei contravenții la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Promisiunea a fost înregistrată de către agentul de poliție cu body-cam-ul, iar ulterior acesta a sesizat fapta lucrătorilor D.G.A. – S.J.A. Sibiu, care s-au deplasat la fața locului și au procedat la constatarea flagrantului.

Cel de-al doilea caz a avut deznodământul pe 21 iunie 2024, când instanța a condamnat un inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și a dispus confiscarea specială a sumei de 800 de lei oferită cu titlu de mită.

La data de 24.04.2024, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au realizat o activitate de prindere în flagrant a unei persoane care a remis suma de 800 de lei cu titlu de mită unui ofițer de poliție în scopul de a îi facilita promovarea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

În ziua anterioară acțiunii de prindere în flagrant, ofițerii de prevenire ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au organizat o acțiune de educație anticorupție cu candidații la examenul de obținere a permisului de conducere, dar și cu personal din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, context în care au fost discutate consecințele implicării în fapte de corupție și necesitatea comportamentul integru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*