Doi șoferi au provocat accidente în Sibiu în aceeași zi! Unul era beat, iar celălalt drogat

Doi șoferi beți au provocat accidente în Sibiu în aceeași zi! Un șofer din Vâlcea a lovit două mașini pe Ștefan cel Mare, fiind suspectat că a condus sub influența drogurilor. Altul, din Rășinari, a intrat cu mașina într-un autoturism parcat, având o alcoolemie de peste 1 la mie.

FOTO: arhivă

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Vâlcea, nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa, proiectându-l într-un alt autoturism condus înainte. Evenimentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La aceeași dată, în jurul orei 20.30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rahovei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Rășinari, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a persoanei în cauză a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Urbană Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*