Doi profesori ai Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig, participanți la un program Erasmus +

Liceul Teoretic „Gheoghe Lazăr” din Avrig este membru în anul școlar 2022-2023, în consorțiul acreditat 2020-2027 în programul Erasmus+ al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Foto: Facebook Liceul Gheorghe Lazăr Avrig

În perioada 26 martie – 1 aprilie 2023, profesorii Luca Marcel Octavian, director, și Ionusiu Horea Alexandru, profesor de informatică, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig, au participat la un curs de formare structurat, organizat în cadrul programului Erasmus+, cu tema „Aplicații și instrumente pentru e-learning, învățământ la distanță și web design”, care a avut loc în Puerto de la Cruz, Tenerife.

De-a lungul celor șapte zile de instruire intensivă, cei doi profesori români și-au aprofundat cunoștințele în domeniul e-learning și au învățat să folosească o serie de aplicații și instrumente de înaltă calitate, cum ar fi Weblly, Gartic Phone, Genially, Canva, Learning Apps, Wordwall, Asana, Trello, Padlet, Kialo, Looka, Scratch, LyricsTraining și Bamboozle. Aceste aplicații au fost alese cu scopul de a îmbunătăți procesul de învățământ și a crea conținut atractiv și interactiv pentru elevi.

„Participarea la curs le-a oferit cadrelor didactice oportunitatea de a se conecta cu profesori din țări europene, de a schimba idei și bune practici în domeniul învățământului preuniversitar. De asemenea, experiența Erasmus+ contribuie la dezvoltarea profesională și managerială a participanților, la îmbunătățirea calității educației în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și nu în ulltimul rând, optimizarea activității didactice a cadrelor didactice de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig, în concordanță cu nevoile elevilor.

Participanții la curs vor aplica la clasă și în activitatea managerială apps-urile învățate, vor promova si disemina aplicațiile atât la nivel instituțional, cadrelor didactice din unitatea de învățământ, cât și la nivel județean, la cercurile pedagogice” au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*