Doi condamnați la închisoare prinși de polițiștii sibieni

În cursul zilei de 12 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat activități specifice în vederea depistării și prinderii persoanelor care se sustrag dispozițiilor instanțelor de judecată.

Cu această ocazie, pe raza localității Șelimbăr, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Vâlcea, pe numele căruia autoritățile judiciare ungare au emis un mandat european de arestare, persoana în cauză fiind condamnată la executarea unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de introducere ilegală de imigranți pe teritoriul Ungariei. La data de 15 septembrie 2018, bărbatul a fost prins în flagrant delict în timp ce transporta 11 persoane, ascunse în diferite compartimente ale unui vehicul, cu scopul de a le facilita trecerea ilegală din Serbia în Ungaria. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, persoana în cauză fiind încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, până la dispunerea unor noi măsuri.

Acțiunile polițiștilor sibieni de investigații criminale s-au extins ieri și în județul Timiș, în municipiul Timișoara, acolo unde, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Timiș, au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Cisnădie, care de la începutul lunii decembrie a anului trecut se sustrăgea executării pedepsei închisorii, încălcând astfel măsura instituită prin mandatul emis de Judecătoria Sibiu. Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe, furt calificat și furt în formă continuată. În perioada 2013 – 2018, bărbatul a distrus mai mute bunuri în incinta unei societăți din orașul Cisnădie, a sustras bunuri dintr-o locuință din orașul Cisnădie și dintr-un magazin din municipiul Mediaș și a lovit o persoană, tot în orașul Cisnădie. În prezent, bărbatul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*