Documente vechi, descoperite în sediul primăriei Tălmaciu. Clădirea a intrat în renovare

Documente vechi, de la începutul anilor 1900, au fost găsite în timpul lucrărilor de renovare a Primăriei Tălmaciu.

foto: Primăria orașului Tălmaciu

Odată cu eliberarea pentru renovare a clădirii primăriei s-au descoperit mai multe documente vechi, registre și scrisori din perioada anilor 1920-1940.

foto: Primăria orașului Tălmaciu

Acestea au fost bine păstrate într-un loc ”aproape secret”- între grinzile podului, sub un strat consistent de cărămidă, nisip și rumeguș.

„Am găsit în aceste documente informații fascinante din istoria administrativă a orașului, precum registrul de taxe și impozite pe care le plăteau tălmăcenii pentru bunurile și animalele avute, convocatoare ale ședințelor de consiliu local, consiliu din care făcea parte preotul comunei și dascălul, proiecte în creion pentru constructie casă și alte documente care au stau martore istoriei”, au explicat reprezentanții Primăriei Tălmaciu.

foto: Primăria orașului Tălmaciu

Toate documentele au fost găsite odată cu demararea lucrărilor de renovare a sediului Primăriei Tălmaciu, clădire care în ultimii 100 de ani a mai funcționat și ca grădiniță, închisoare, clădire administrativă și spațiu pentru pompieri. Lucrările de renovare sunt în plină derulare și sunt finanțate cu fonduri nerambursabile prin PNRR.

foto: Primăria orașului Tălmaciu

foto: Primăria orașului Tălmaciu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*