Distracție și voie bună la Rășinari, de Ziua Tineretului

Tinerii din Rășinari, Sibiu și localitățile învecinate au avut parte vineri de soare și o zi plină, distractivă la activitățile pregătite cu ocazia Zilei Tineretului Rășinari 2024.

Foto: Primăria Comunei Rășinari

Centrul comunei s-a transformat într-un spațiu dedicat tinerilor.

40 de tineri au participat la atelierul de creație dedicat zilei Europei organizate cu ajutorul instructorilor de la Hobby Deco Art în Centrul de Tineret Rășinari.

Pe forma unui arbore care simbolizează Europa unită participanții au fixat drapelele țărilor europene stelele aurii care se regăsesc pe drapelul Europei.

Am organizat un concurs fulger căstigătorii fiind cei care au recunoscut cele mai multe drapele și au numit cele mai multe țări membre.

O altă încercare a fost completarea unui aritmograf care cuprindea nume ale țărilor europene alături de drapelele acestora.

Spectacolul artistic, la scena montată în centrul comunei a fost deschis de Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari care a felicitat tinerii creativi care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și care au pregătit momente artistice. În același timp a îndemnat participanții să vină la activitățile de tineret pregătite pe tot parcursul anului în Centrul de Tineret Rășinari dar și alte proiecte destinate lor, proiecte finanțate în cadrul Agendei culturale și sportive ale comunei Rășinari.

Foto: Primăria Comunei Rășinari

Artiștii locali Ansamblul Călușerii din Rășinari, George și Bogdan Berindei (fluier), Natalia Blezu (solistă), Gușterițean Nicolas (saxofon), Tărean Melissa (chitară și voce), Ana Severin (chitară și voce), Trupa M&M- Florian Gavarici (dans contemporan, din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu), împreună cu voluntarii Centrului de tineret din Rășinari au oferit un spectacol de neuitat pentru colegii lor rășinăreni.

Cel mai așteptat moment al evenimentului, concertul lui Lino Golden, un tânăr sibian, a fost vizionat de peste 800 tineri.

Ziua Națională a Tineretului este marcată în fiecare an la Rășinari anul acesta fiind  ediția a XVII- a.

Foto: Primăria Comunei Rășinari

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei de Tineret 2024 prin Școala de Arte și Meserii Ilie Micu Sibiu și Primăria Comunei Rășinari în cadrul Agendei Culturale prin Asociația Dram Center 07 Sibiu și Asociația Toți pentru Școala Bucuriei Rășinari.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*