Directorul Executiv al CCIA Sibiu, Eugen Iordănescu, a fost trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus în data de 16 mai trimiterea în judecată a lui Eugen Iordănescu, Directorul Executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

„Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 16.05.2023 s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de :

– folosire a influenței sau autorității sale de către o persoană ce deține o funcție de conducere de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 78/2000;

– dare de mită, prev. și ped. de art. 290 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000;

-folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art.12 alin. 1 lit. b din Legea nr.78/2000, fapte săvârşite în legătură cu procedura de ocupare a unor funcţii de conducere în cadrul  Aeroportului Internațional Sibiu . 

Prin acelaşi rechizitoriu s-au dispus de asemenea şi soluţii de disjungere a cauzei în vederea completării urmăririi penale cu privire la comiterea unor infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor” au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu într-un comunicat de presă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*