Directori noi la Spitalul Județean

Începând din luna august, Spitalul Clinic Județean Sibiu va avea doi noi membri ai Comitetului Director.

Funcția de director medical va fi deținută de conf. univ. dr. Florina Ligia Popa, iar funcția de director de îngrijiri va fi deținută de as. pr. Irina Ionela Rotariu, în urma promovării concursurilor organizate în luna iulie de SCJU Sibiu pentru ocuparea acestor posturi.

Florina Ligia Popa va deține această funcție începând din data de 7 august, iar Irina Ionela Rotariu, din data de 4 august, în urma încheierii contractelor de administrare cu managerul spitalului, Cornel Benchea. Contractele se încheie pe o perioadă de 3 ani.

Postul de director medical a devenit vacant ca urmare a încheierii mandatului de director medical interimar al conf. univ. dr. Călin Remus Cipăian, iar postul de director de îngrijiri, în urma pensionării asistentului principal Andrei Mihu, care a deținut anterior această funcție. „Dl. dr. Cipăian rămâne mai departe în grupul de lucru pentru proiectul noului spital, fiind un specialist cu o apreciabilă experiență în domeniu”, precizează Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Florina Ligia Popa

Conf. univ. dr. Florina Ligia Popa are 56 de ani. În anul 1985, a absolvit Institutul de Medicină și Farmacie – Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Generală, iar în anul 1994 a obținut calificarea de medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie, în cadrul Centrului Universitar de Pregătire București, Spitalul Universitar de Urgență București. Din martie 1999, este medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, calificare obținută în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Din anul 2009, este doctor în medicină, titlu obținut în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Din 1995, îşi desfășoară activitatea în cadrul SCJU Sibiu, iar din anul 2010 deține funcția de medic șef al Secției Clinice Recuperare Medicală I. Din 2005, este, de asemenea, cadru universitar al Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde în prezent ocupă funcția de conferențiar universitar, disciplina Reabilitare medicală.

Irina Ionela Rotariu

Irina Ionela Rotariu are 42 de ani. În anul 1994, a absolvit Liceul Sanitar Sibiu, iar în 1998, Școala Postliceală Sanitară. Între 1998-2001, a urmat trei module de facultate în Preston, Anglia, la Faculty of Health, University of Central Lancashire. Între 1999-2001, a urmat cursurile Colegiului Universitar de Medicină „Victor Papilian” Sibiu, specialitatea asistenți medicali, iar în 2002 a obținut calificarea de asistent medical principal diplomat. În anul 2008, a urmat un curs de management pentru director de îngrijiri, iar în 2009 a obținut diploma de licență în asistență medicală generală. Este, totodată, absolventă a Facultății de Științe Economice (2009), iar din 2015, doctorand în management. Între 1994-1997 a lucrat ca asistent principal generalist în cadrul SCJU Sibiu, secția Pediatrie, iar între 1997-2004 în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu. Din 2004 și până în ianuarie 2017, a deținut funcțiile de responsabil managementul calității și director de îngrijiri în cadrul Clinicii Polisano, iar din ianuarie 2017 până în prezent, funcția de inspector principal corpul de control în cadrul CJAS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*