Diplomație și bun gust în Sibiu, ediția a II-a

Companiile locale gătesc pentru vizitatorii Muzeului ASTRA.

Bun gust și diplomație este un eveniment culinar care se va desfășura duminică, 11 august 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, începând cu ora 12. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție este organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Locația aleasă este poaiana de lângă Târgul de țară din muzeu, un spațiu natural de aproximativ 3000 mp, unde 10 echipe concurente vor găti la ceaun, cu foc de lemne, după rețete tradiționale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească. Initiativa și își propune să susțină proiectul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana, iar premisele există de anul trecut, de la prima editie a acestui eveniment, care a înregistrat  5.000 de vizitatori / degustători.

Zece echipe romanesti si „internationale” vor pregăti mâncăruri realizate după rețete tradiționale dar si reinterpretate. Echipele care vor găti duminică sunt trimise de companii importante din Sibiu, printre care amintim Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica , Rotary Club Sibiu , Consilo Web, Carrefour,  Matec, Boromir. Ca o premieră în acest an va participa prima echipă din străinătate – Ugostiteljsko turistička škola (Scoala de catering si turism), din statiunea Vrnjačka Banja , Districtul Raška, Republica Serbia.

Cei care vor să guste din preparate trebuie să achite suma de 15 lei/ porție, sub forma unei donații, care va merge în contul Palatului Copiilor in vederea renovarii si susținerii tinerilor sibieni care urmează cursurile de muzică .

” Daca veti vizita Targul de tara din Muzeul ASTRA, duminică, 11 august , de la ora 12.00, vă veti bucura de gusturi deosebite, rețete tradiționale dar și retete reinterpretate din Austria, Serbia, Norvegia, Franta, Germania, Romania. Fiecare companie își va forma echipa de bucătari din rândul angajaților,partenerilor,  cooptând eventual studenți ce își vor aduce aportul, un suflu nou și spirit juvenil. Preparatele vor valorifica ingrediente locale, studenții vor aduce știința, angajații măiestria, iar amabasadorul țării cultura, tehnici culinare și ingrediente specifice, împreună contribuind la inovație. Multumim partenerilor nostri pentru implicarea in proiect si pentru sustinerea acordata de catre Muzeul ASTRA si compania Harting Romania „, spun reprezentanții Asociației Sibiu 1191.

Ziua de duminică va fi completată de un spectacol multicultural, în cadrul căruia vor fi prezentate momente de dans, muzică și tradiții specifice românești si internationale dar si activitati dedicate copiilor. Participă ansamblul Căluserii din Rasinari, ansamblul de dansuri săsești Sebeș, Palatul Copiilor cu un program de dansuri, muzica populara, ușoară și folk, supramarionete , program animație copii, muzica tradițională germană și austriacă și Sebastian Stan care va susține un program de muzica populara împreună cu invitații săi.

De asemenea, proiectul „Diplomație și bun gust” al Asociației Sibiu 1191 are în agendă și lansarea unei broșuri – Povestea mălaiului- de la tradiție la contemporan in regiunea Sibiului.

Proiectul aflat la a doua ediție este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*