Din nou REMIZĂ! FC Hermannstadt – Rapid 1-1 (0-1)

În fața a peste 9.000 de spectatori, FC  Hermannstadt a terminat la egalitate ȘI cu Rapid, scor 1-1 (0-1) în această seară, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în cadrul etapei a 11-a a Superligii. A fost a 3-a remiză consecutivă în campionat pentru FC Hermannstadt (după 2-2 cu FCSB și 0-0 la Petrolul) și a 7-a în ultimele 9 partide.

articol de Dan GREAVU

foto: facebook/FCH

Partida a început de la 0-1, Ioniță reușind să înscrie cu capul în minutul 3, complet singur în careu, după o centrare perfectă a lui Funcho. Rapidul s-a mobilizat cu toate forțele pentru acest meci, după ce a fost „curentat“ în ediția precedentă chiar în Giulești, 0-1 în martie, înainte de play-off.

Elevii lui Măldărășanu au încercat să revină pe parcursul întregii reprize. Daniel Paraschiv (‘27) ne-a ridicat în picioare, cu un cap alături, după care Balaure (’36) a ratat la o minge venită de la același Paraschiv. „Para-gol“ avea să șuteze puternic în minutul 42, mingea a fost deviată însă în afara terenului. Alhassan a înscris în minutele de prelungire ale primei reprize, dar la fel ca la Ploiești, golul a fost anulat, de această dată pentru o poziție de ofsaidt. Rapidiștii n-au mai reușit chiar nimic notabil după deschiderea scorului, doar Rahmani (‘16) având o bună oportunitate de a majora diferența, lovitura sa de cap trecând puțin peste. Sibienii au împins mai mult, au șutat de 7 ori la poartă, dar n-au nimerit niciodată ținta. Din păcate, giuleștenii au înscris la singurul șut pe poartă și din al doilea spre buturile lui Căbuz.

În actul secund, sibienii s-au aruncat din start spre buturile adverse, iar insistența lor a fost răsplătită RAPID. În minutul 54, Balaure a bătut scurt o lovitură liberă la Butean, acesta a trimis tare pe poartă, din unghi, Moldovan a respins în față, iar Găman urcat în careul giuleștean a reluat în plasă: 1-1

Marius Măldărășanu a împrospătat apoi pentru victorie, cu 2 mutări deodată: Oroian și Jipa în locul lui Balaure, respectiv Bucuroiu. Aproape de intrarea în ultimele 10 minute a intrat și Fonseca. Medina (’80) a reluat moale din careu, la o fază prelungită de atac sibiană.

Jocul s-a iuțit bine, cu FC Hermannstadt încercând să câștige, pe fondul unei ploi din ce în ce mai consistente. Ocazia meciului a venit însă la poarta lui Căbuz, Papeau (’90) scuturând transversala cu un vole din mijlocul careului sibian. Jipa a avut golul victoriei în vârful bocancului la chiar ultima fază, însă a fost blocat în extremis. 

În cele din urmă s-a încheiat FC Hermannstadt – Rapid 1-1 (0-1)

Echipele

FC Hermannstadt: Căbuz – Medina, Găman, I. Stoica, Butean – Neguț (’79, Fonseca), Mino Sota, Alhassan, Balaure (’70. Oroian)– Bucuroiu (’70, Jipa), Paraschiv (’90. Biceanu). Antrenor: Marius Măldărășanu.

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Ioniță (’59, Cîrjan), Albu (’65, Oaidă), Emmers (46, Kait)– Funsho (’59, Pănoiu), Rrahmani, Petrila (’70, Papeau). Antrenor: Cristiano Bergodi.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt ocupă poziția a 5-a în clasamentul provizoriu al Superligii, cu 15 puncte. În runda următoare, sibienii se deplasează la FC U Craiova 1948, partida fiind programată vineri 6 octombrie, de la ora 18.

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*