Din nou în Sala Transilvania, în memoria lui Elemer Tordai!

Locul 3 la finele sezonului trecut, CSU Sibiu se reîntâlnește cu suporterii în Sala Transilvania. Duminică 10 septembrie, și luni, 11 septembrie, își reglează turația în cel mai important turneu de pregătire de dinaintea startului de campionat: Memorialul Elemer Tordai 2023!

foto: Mesagerul de Sibiu

Echipa sibiană va juca în primul meci cu CSM Târgu Mureș, duminică, de la ora 19,30.  „Prima întâlnire a echipei galben-albastre cu iubitorii baschetului sibian, în noul sezon, va avea loc în 10 și 11 septembrie, la Sala Transilvania. BC CSU Sibiu are anul acesta oponenți din campionatul intern, la o nouă ediție a Memorialului Elemer Tordai. SCM U Craiova, CSM Târgu Mureș și CS Vâlcea vin la Sibiu pentru a-și măsura forțele, înaintea startului oficial al sezonului competițional 2023/2024. În cadrul evenimentului se va acorda, pentru al 6-lea an consecutiv, bursa ”Ilie Mitea”, în memoria celui care a fost, ani la rând, trup și suflet alături echipa galben-albastră!“, anunță CSU Sibiu.

Programul partidelor

Duminică, 10 septembrie:

SCM U Craiova – CS Vâlcea – ora 17:00

BC CSU Sibiu – CSM Târgu Mureș – ora 19:30

Luni, 11 septembrie:

Finala mică – ora 16:00

Finala mare – ora 18:30

Festivitatea de premiere – ora 20:30

Accesul la meciurile din cadrul Memorialului Tordai va fi gratuit. Acțiune este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Gruparea pregătită în continuare de Tomas Rinkevicius a suferit importante modificări în vară. Din lotul medaliat cu bronz au plecat Gaston Whelan, Roberts Blumbergs, Daniel Manchon Crespo și Basti Ionescu. Au rămas Mirel Dragoste, Rareș Uță, Monyea Pratt, Mouhamed Barro, Aurelian Gavriloaia, Daniel Banciu și Bogdan Bădițăscu.

Rolul de conducător de joc îi va reveni lui Kyle Adnam, transferat spectaculos din Noua Zeelendă. Născut pe 18 noiembrie 1993 la Melbourne, Kyle măsoară 1.86 metri, este un jucător de poziția 1 și va juca în premieră în Europa.

Tot din acest sezon, CSU se va baza pe doi internaționali bulgari, Pavlin Ivanov și Yordan Minchev, precum și pe Nandor Kuti, care întărește contingentul format din jucători autohtoni.

Echipa sibiană a disputat deja 2 partide de verificare. Pe 25 august, a fost 86-64 (15-19, 12-13, 20-30, 17-24) cu CSM Tg. Jiu, în deplasare, un meci în care Kyle Adnam s-a remarcat cu 18 puncte marcate, secondat fiind de Barro, cu 17, Pavlin Ivanov și Nandor Kuti cu câte 10. Marți 5 septembrie, CSU a cedat la limită la Voluntari, 86-87 cu CSO, o partidă în care am condus la un moment dat la 12 puncte diferență, jocul fiind decis apoi în ultimele secunde. Sibienii au marcat din nou peste 80 de puncte, în condițiile în care au lipsit motivat Kyle Adnam și Tomas Rinkevicius, aflat cu naționala Lituaniei la FIBA World Cup 2023. Pavlin Ivanov a fost principalul marcator al sibienilor, 23 de puncte, Barro și Nandor Kuti adăugând fiecare câte 13 puncte.

CSU Sibiu va debuta în noul sezon cu partidele din prima fază a Cupa României, în weekend-ul 15-17 septembrie, la Constanța, unde va lupta pentru un loc în Final 8 cu CSM Constanța și CS Vâlcea 1924 Rm Valcea. Va fi un turneu în care fiecare echipă se va duela cu fiecare, echipa câștigătoare urmând să avanseze la turneul final programat între 11 și 15 februarie, anul viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*