Diana Baltag, fata din Avrig cu voce de aur

La numai 14 ani farmecă spectatorii din fața fiecărei scene pe care cântă. Diana Baltag, avrigeanca născută pe meleaguri străine și-a descoperit pasiunea pentru muzică abia în urmă cu doi ani și este un talent în plină ascensiune.

Margareta LUPU

foto: Mesagerul de Sibiu

Tânăra Diana Baltag este una dintre tinerele speranțe ale muzicii populare din Țara Oltului. La cei 14 ani ai săi fata este de o modestie aparte, însă atunci când îmbracă costumul popular și urcă pe scenă, strălucește.

Diana este elevă a Școlii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, de doi ani face parte din Ansamblulul Folcloric „Purtata Avrigului” și este membră și în Ansamblul Folcloric „Doruri Sibiene”. A participat la multe concursuri și festivaluri din țară și din străinătate, dar și la emisiuni televizate, însă cel mai bine se simte atunci când cântă în Avrig, pentru oamenii în mijlocul cărora a crescut.

Născută pe meleaguri străine, în Grecia, Diana a crescut în Avrig, la Mârșa, unde locuiește și acum. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o relativ târziu, și de atunci a devenit o prioritate pentru ea. „ Mi-a plăcut să cânt încă de când eram mică, fiind singura persoană de la noi din familie înzestrată cu acest dar. În urmă cu vreo doi ani, mai în joacă mai în searios, m-a întrebat mama dacă vreau să merg la cursurile Școlii de Arte. Mi-a surâs ideea și așa am început să merg la cursurile de vară. Profesoara a fost foarte mulțumită de vocea mea și de atunci continui să cânt și să evoluez”, spune Diana.

foto: Mesagerul de Sibiu

La început a cântat într-un ansamblu care acum și-a încetat activitatea și așa a ajuns la „Purtata Avrigului”. „Mie îmi place mult și dansul popular și Purtata Avrigului este chiar de aici, de la noi din oraș. Era oarecum firesc să mă alătur ansamblului, pentru care cânt și dansez acum”, mărturisește Diana.

Pasunile ei sunt dansul și muzica, însă mărturisește că, în puținul timp liber îi place să citească și să facă sport.

foto: Diana Baltag

Tânăra este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic Mârșa și se pregătește intens pentru Evaluarea Națională. Își dorește să mearga la Liceul Pedagogic și să devină învățătoare. Însă visul ei este să cânte în continuare și să urmeze o carieră muzicală, să strălucească pe scene importante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*