Dialog Radu Vancu și Silviu Borș, pe terasa Bibliotecii Județene ASTRA, de Ziua Limbii Române

Un nou sezon al evenimentelor Round Table Sibiu va debuta vineri, 31 august, de la ora 18.00, la terasa Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Prilejuit de Ziua Limbii Române, evenimentul îi va avea invitați pe scriitorul Radu Vancu și directorul Bibliotecii Județene ASTRA, Silviu Borș, iar în calitate de moderator va fi jurnalista Oana Ciucă Lázár.

 

Dialogul invitaților va fi completat și la această ediție de intermedii artistice live susținute de artiștii Romulus Cipariu – țambal și Andrei Marcovici – percuție.

Temele acestei noi serii de evenimente vor fi „Sibiul în contextul Centenarului”, dar și „Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Protagoniștii vor fi invitați să vorbească despre cum a contribuit orașul la formarea lor personală și profesională, cum văd Sibiul parte din comunitatea europeană și cum privesc oportunitățile sale de dezvoltare.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com. Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri Budureasca din gama Premium.

Cu un format care și-a cucerit publicul de-a lungul celor peste 30 de evenimente organizate până în prezent, Round Table este un eveniment aflat la confluența dintre conferință, spectacol, interviu, concert și totodată emisiune culturală cu public, în centrul căreia personalități de vârf ale societății de azi sunt invitate să expună într-un cadru informal parcursul pe care l-au dobândit în orașul în care locuiesc alături de valorile și principiile care i-au ghidat de-a lungul timpului.

Și unde se poate desfășura un astfel de eveniment, de Ziua Limbii Române, dacă nu în incinta unei biblioteci cu semnificație: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prima bibliotecă în limba română din Transilvania. În condițiile în care vremea va permite, evenimentul se va desfășura în aer liber, pe terasa bibliotecii, care oferă o frumoasă vedere panoramică asupra orașului.

Evenimentul organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) va fi transmis în direct pe site-ul televiziunii culturale www.EnjoyTV.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*