Dezvoltare prin participare și responsabilitate socială (CP)

În perioada 4-9 septembrie  județul Sibiu a găzduit o delegație din Republica Moldova formata din 23 de reprezentanți ai asociațiilor neguvernamentale, primarii din mediul urban si rural, școli.

Foto: GAL Mărginimea Sibiului

Proiectul și-a dorit să fie un schimb de experiență între structurile județului nostru și cele din Republica Moldova.

Județul Sibiu are o buna experiența în parteneriatul dintre mediul nonguvernamental și administrația publica locală și această experiența a fost pusă la dispoziția prietenilor de peste Prut.

În cadrul programului s-au organizat vizite la primăriile din comunele Rășinari, Șugag, Sadu, Rîul Sadului, primării care aparțin GAL Mărginimea Sibiului.

Delegația a fost primita la Consiliul Județean Sibiu de dl. Vlad Vasiu, vicepreședinte.

Foto: GAL Mărginimea Sibiului

La toate întâlnirile au participat reprezentanți ai asociațiilor nonguvernamentale din județ.

Printre temele abordate au fost finanțarea proiectelor comunitare, digitalizarea, colaborarea școală -administrație publica locală, dezvoltarea culturală, dezvoltarea infrastructurii, relația cetățean- UAT, susținerea tinerilor și a familiilor tinere.

Foto: GAL Mărginimea Sibiului

Proiectul a generat un  număr de teme care vor fi dezvoltate și se va acorda sprijin structurilor civice și primăriilor care vor implementa proiecte bilaterale în cadru acestor teme.

Proiectul a fost inițiat de AO Moștenitorii  (Bălți) Republica Moldova, derulat în parteneriat cu Asociația GAL Mărginimea Sibiului ( Rășinari, jud. Sibiu) România.

Scopul proiectului este de a facilita un cadru favorabil pentru dezvoltarea societății active, capabile să contribuie progresiv la dezvoltarea comunitară participativă, să stimuleze coeziunea socială și să dezvolte capitalul social în Republica Moldova prin asimilarea unor modele viabile și performante din jud. Sibiu, România.

Dezvoltare prin participare și responsabilitate socială se derulează în cadrul

Proiectului EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația neguvernamentală cehă People in Need. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.

 

Bucur Bogdan

Președinte GAL Mărginimea Sibiului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*