Devine interzis pentru cei care ies la pensie? Marius Budăi a spus-o direct

Ministrul Muncii a venit cu o veste importantă în ceea ce privește cumulul pensiei cu salariul. Marius Budăi este de părere că nu trebuie generalizat și cazurile trebuie analizate de la post la post.

Foto: Marius Budăi/ Facebook

Nu trebuie interzis cumulul de salariu şi pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, întrebat dacă susţine măsura interzicerii cumulului de salariu cu pensie pentru angajaţii din sistemul public, că în opinia sa o astfel de măsură nu ar trebui impusă în cazul persoanelor care ies la pensie pentru limită de vârstă şi stagiu complet de cotizare, notează Capital.

În cazul celor care se pensionează la vârste mai mici de 50 de ani, dar care apoi doresc să se angajeze din nou, cumulând pensia cu salariul, Marius Budăi consideră că este nevoie de o discuţie „de la post la post”.

„Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salariu şi pensie pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare. De ce? Pentru că, dacă noi, ca bărbaţi, ajungem la 65 de ani şi dacă muncim de la vreo 20, sau 22-23, avem vreo 45 de ani de cotizare în sistem şi Constituţia şi legea pensiilor spun că avem dreptul, după ce am atins vârsta standard – nu vorbim de pensionările anticipate şi de pensionările la 40 şi ceva, 50 de ani – dacă am ajuns la vârsta standard de pensionare din sistemul public şi cu un stagiu de cel puţin 35 de ani, care e stagiul complet, avem drept la pensie, este un drept constituţional.

Continuarea:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*