Despre dispariţia şi regăsirea RDG. Perspective cu privire la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi de la revoluţia din România

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, fotograful german Andreas Metz prezintă la Sibiu, în cadrul unei întâlniri, o selecţie a fotografiilor sale.

Evenimentul va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 16:00 în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România (str. General Magheru nr. 1-3).

După prezentarea făcută de fotograf, cu acesta vor discuta consulul Hans E. Tischler şi redactorul şef al săptămânalului Hermannstädter Zeitung, Beatrice Ungar. Publicul este invitat să se alăture discuţiei şi să găsească paralele cu istoria şi perspectiva României referitoare la acest subiect.

Andreas Metz este fotograf, scriitor şi jurnalist. Este co-fondator al reţelei de corespondenţi n-ost. Albumul de fotografie „Ost Places – Despre dispariţia şi regăsirea RDG-ului“ a fost publicat în septembrie 2019. Volumul cuprinde 500 de imagini care au fost surprinse în decursul ultimilor doi ani pe întreg teritoriul fostei Germanii de Est.

Intrarea este liberă. Evenimentul se va desfăşura în limba germană, fiind pusă la dispoziţie şi traducere simultană. Organizator al serii este ifa, Institutul pentru Relaţii Externe din Stuttgart, evenimentul fiind finanţat cu fonduri ale Ministerului de Externe al Germaniei în cooperare cu Consulatul Germaniei la Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*