Descoperiri arheologice la Mediaș

Un colectiv de cercetare din cadrul Muzeului Național Brukenthal a descoperit la mediaș, pe unul dintre șantierele orașului mai multe vestigii arheologice care ar putea contura noi aspecte din istoria orașului.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

„Muzeul Național Brukenthal desfășoară în baza unor autorizații emise de Ministerul Culturii încă din luna noiembrie 2022 lucrările de supraveghere arheologică în localitatea Mediaș pentru obiectivul de investiții al Geiger România, „Reabilitare și extindere rețele cu apa și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș”.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

În cadrul acestora, la data de 16 februarie 2024, pe strada Petru Rareș din localitate au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă datorita cărora, doar în acest perimetru, lucrările de supraveghere arheologică au fost sistate și am început demersurile pentru obținerea Autorizației de cercetare arheologică preventivă.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Din data de 28 februarie, la o zi după obținerea autorizatiei mai sus menționate am început cercetarea arheologică preventivă, care deja are rezultate promițătoare ce vor contura pagini din istoria orașului.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Situl este supus legislației privitoare la drepturile de autor. Colectivul de cercetare e compus din arheologi experți și specialiști ai Muzeului de Istorie Casa Altemberger, Muzeului Municipal Mediaș și ai Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. Vom reveni cu detalii la finalizarea cercetării arheologice” au transmis reprezentanții Muzeului Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*