Descoperire recentă! Poate duce la noi tratamente eficiente împotriva bolilor virale și a cancerului

Oamenii de știință au descoperit, într-un studiu experimental, că molecule pe bază de zahăr pot fi folosite pentru a bloca mecanismul de intrare în celulele al unui receptor implicat în dezvoltarea unei game de infecții virale și cancere.

Cercetătorii de la facultatea de farmacie și științe ale vieții de la universitatea din Nottingham au descoperit un nou mecanism de blocare a activității receptorului de manoză, cunoscut sub numele de CD206), care este prezent într-un număr de celule imune cheie.

Descoperirile au fost publicate, săptămâna trecută, în Journal of the American Chemical Society.

„Terapiile care blochează sau modifică răspunsul imunitar revoluționează deja tratamentul multor tipuri de cancer și boli inflamatorii și sunt investigate pentru utilizarea în unele infecții virale și bacteriene”, au declarat doctorii Giuseppe Mantovani și Luisa Martinez-Pomares de la universitatea din Nottingham, care au condus studiul, potrivit 360medical.ro.

Ei au explicat că CD206 este un receptor important în celule pentru imunitate, dar poate fi deturnat de viruși, inclusiv hepatita B, virusurile dengue și HIV-1 și unele tipuri de cancer.

Pentru prima dată oamenii de știință au găsit o familie de molecule care vizează și blochează în mod specific activitatea acestui receptor, ceea ce ar putea duce la noi dezvoltări de medicamente.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*