Descoperire incredibilă la metroul din Bruxelles. Oase de mamut și de cerb roșu uriaș, găsite în timpul lucrărilor.

Descoperire incredibilă la metroul din Bruxelles, unde oase de mamut care ar putea avea o vechime de până la 120.000 de ani au ieșit la iveală în timpul unei excavări.

Foto: Ans Persoons – Facebook

O descoperire excepțională a fost făcută în timpul săpăturilor arheologice de pe șantierul de la metroul din Bruxelles, care au scos la suprafață oase din epoca paleolitică, scrie brusselstimes.com, citat de Monitorul de Cluj.

Oamenii de știință și arheologii au fost impresionați de bogăția și diversitatea oaselor recuperate în timpul săpăturilor. Cel puțin două fosile au fost găsite de muncitori la opt metri adâncime, în timpul lucrărilor pentru extinderea unei linii. Este primul indiciu că, în Epoca de Gheață, mamuții ar fi trăit în această zonă din Europa.

Printre acestea, oasele de mamut au atras atenția cercetătorilor, oferind o imagine detaliată asupra vieții în perioada paleolitică. Descoperirile includ, de asemenea, rămășițe ale altor creaturi precum căprioare uriașe, căprioare roșii și cai sălbatici, evidențiind diversitatea faunei care popula regiunea în trecut.

Foto: Ans Persoons – Facebook

Secretarul de stat pentru urbanism și patrimoniu a subliniat importanța descoperirii, afirmând că „descoperirea unui mamut vechi de mii de ani în subsolul Bruxelles-ului este un eveniment rar și excepțional”.

El a adăugat că aceste săpături arheologice preventive au adus nu doar comori legate de istoria umanității, ci și informații valoroase despre fauna și flora care a trăit în regiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*