Demonstrații culinare cu degustare, dansuri tradiționale și spectacol folcloric în weekend

Peste 250 de creatori populari din toate regiunile țării vă dau întâlnire, în perioada 14-16 august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul Creatorilor Populari. În acest an, cea de-a XXXVII-a ediție va aduce alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor.

Vizitatorii sunt așteptați să descopere frumusețea meșteșugului de demult transpusă de acești meșteri, să-i cunoască pe creatori, să le asculte poveștile, dar mai ales să le studieze produsele, unele speciale și chiar unice.
Sâmbătă vor avea loc demonstrații culinare, cu degustare, la Gospodăria din Șeica Mică și la Târgul de Țară. De asemenea, începând cu ora 18 pe scena de la Târgul de Țară, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Gura Izvorului” – Vatra Moldoviței și de interpreții de muzică populară Adina Roșca, Cătălin Doinaș și Ionuț Robert Pumnea.
Duminică, între orele 10 -13, artiștii Ansamblului „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței vor prezenta o serie de dansuri tradiționale la atelierul de olar din Marginea, județul Suceava și la atelierul de dogar, Straja, județul Suceava.
Târgul Creatorilor Populari se va desfășura vineri și sâmbătă, între orele 10-19 și duminică între 10-16. La eveniment se impune purtarea măștii de protecție și respectarea regulilor de distanțare fizică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*