Demers pentru fluidizarea traficului pe Transfăgărășan

Deputatul Benedek Zacharie a adresat o interpelare Ministrului Transporturilor,  Ministrului de Interne, și Inspectorului general al Poliției Române.

Foto: Benedek Zacharie

Obiectul interpelării îl constituie siguranța și fluidizarea traficului rutier pe DN 7C Transfăgărășan. Este cunoscut faptul că pe acest drum, în perioada în care este deschis, se crează în mod frecvent ambuteiaje care de multe ori pun în pericol siguranța participanților la trafic.

„În fiecare primăvară se aștreaptă deschiderea circulației rutiere pe DN 7C Transfăgărășan, și deși nu am găsit niciun comunicat oficial pe niciun site oficial cu data exactă planificată pentru anul 2023 (minister, CNAIR, DRPD Brașov, etc.), turiștii așteaptă ca de la jumătatea lunii iunie să se poată bucura de peisajul spectaculos, celebru în țară și străinătate.

Foto: DRDP Brașov

Din păcate, notorietatea a adus cu sine și probleme legate de fluiditatea circulației și siguranța participanților la trafic. În fiecare an turiștii care aleg acest drum, pe lângă riscurile inerente de închidere temporară din motive legate de factorii meteorologici specifici zonei montane, se confruntă cu aglomerație, blocaje, risc major de accidente grave, lipsa locurilor de parcare și altor amenajări indispensabile practicării unui turism civilizat, protector cu mediul înconjurător, în condiții de siguranță.

 

Ce măsuri ați întreprins ca soluții la problemele semnalate în anii anteriori legate de blocaje în trafic, crearea de locuri de parcare, intervenție rapidă pentru fluidizarea circulației? 

 

Solicit răspuns în scris” se arată în interpelarea deputatului UDMR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*