Delegație academică din Sibiu, la Academia Tehnică a Moldovei din Chișinău

O delegație comună a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu și Universității „Lucian Blaga” se află în aceste zile la Chișinău, în vizită la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Delegația română este formată din rectorul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, prorectorul pentru cercetare, col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca, prorectorul pentru programe și relații internaționale, col.prof.univ.dr. Vasile Carutașu și Elena-Ramona Herman, coordonatorul Erasmus din cadrul instituției, alături de reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Având la bază un parteneriat solid, dezvoltat pe relații academice de încredere, vizita delegației a avut drept scop identificarea de noi oportunități de colaborare în domeniul educației, cercetării științifice, instruirii şi formării profesionale, promovării cunoașterii și inovării în domeniile tehnice. De asemenea, în cadrul discuțiilor, s-a acordat o atenție deosebită mobilităților de studenți, personal didactic și instructori militari, din cadrul programelor Erasmus+.

Foto: Facebook AFT Sibiu

,,Ne dorim foarte mult deschiderea colaborărilor pe care am putea să le avem: în primul rând, pe mobilități, pe programe de studii cu diplomă dublă. O altă colaborare ar fi pe partea de profesori invitați, pe proiecte de cercetare. Doctoratul în cotutelă este o altă oportunitate pe care putem să o facem împreună, diverse concursuri studențești, vizite. O altă dimensiune de colaborare ține de proiectele Erasmus. Noi avem o experiență vastă de implementare a acestora, inclusiv la nivel de coordonatori principali sau parteneri, proiecte de cercetare, unde pe anumite domenii putem fi cheie. Putem fi parteneri de încredere.”, a transmis rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*